Aktuelno

Ivo Komšić, predsjednik BIHAMK-a, je 21. septembra/rujna 2018. godine u prostorijama kluba uručio priznanje „Počasni član BIHAMK-a“ Werneru Krausu, bivšem predsjedniku Austrijskog auto-moto i touring kluba (ÖAMTC).

Upravni odbor BIHAMK-a je krajem protekle godine donio oduku da se ovo najviše javno priznanje BIHAMK-a dodijeli g. Krausu za njegov izuzetan doprinos razvoju BIHAMK-a, te ostvarenju njegovih programskih ciljeva i zadataka. Werner Kraus je od 2001. godine obnašao funkciju predsjednika Austrijskog auto-touring kluba (ÖAMTC-a), a imenovan je i na najviše položaje u okviru upravnih struktura pripadajućih međunarodnih asocijacija auto-moto i touring klubova: Predsjednika FIA Regije I (klubovi Evrope, Afrike i Bliskog Istoka), Predsjednika AIT-a (Međunarodne turističke asocijacije), Člana FIA Svjetskog vijeća za automobilsku mobilnost i turizam (FIA WCAMT), te Upravitelja FIA Fondacije. U proteklom šesnaestogodišnjem periodu, g. Kraus je pružao snažnu podršku BIHAMK-u u međunarodnim krugovima ističući ga kao jednog od najstabilnijih autoklubova na prostoru jugoistočne Evrope, te izuzetno pouzdanog i profesionalnog partnera zapadnoevropskih autoklubova.

Svečanosti dodjele priznanja „Počasni član BIHAMK-a“ prisustvovali su članovi uprave BIHAMK-a i ÖAMTC-a, a g. Oliver Schmerold, generalni direktor ÖAMTC-a, iskoristio je ovu priliku da BIHAMK-u uruči donaciju dječije autosjedalice čime je na simboličan način označen nastavak saradnje između dva prijateljska kluba na zaštiti najmladjih i najranjivijih učesnika cestovnog saobraćaja u BiH.

Nakon ceremonije, predstavnici uprave ÖAMTC-a i BIHAMK-a održali su radni sastanak na kojem su utvrđeni modusi dodatnog unaprijeđenja saradnje između dva kluba, a delegacija Austrijskog autokluba imala je priliku upoznati se sa radom BIHAMK-ovog pozivnog, korisničkog i informativnog centra.


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Četvrtak
  • Petak
  • Subota