Aktuelno

Coca-Cola HBC B-H d.o.o. Sarajevo je organizovala svoju redovnu godišnju kampanju iz oblasti zaštite na radu. Tako je i ove godine, u periodu od 20. novembra/studenog do 28. novembra/studenog, u okviru kampanje organiziran trening na temu “Trening sigurne vožnje”. 

Trening je dio redovne obuke radnika Coca – Cole HBC B-H d.o.o. koji su i ovaj put prezentaciju i pripremu predavanja povjerili stručnjacima iz BIHAMK-a. Trening je organizovan u više kategorija, u skladu sa strukturom radnika te lokacijama prodajnih ureda Coca- Cole HBC B-H Sarajevo u BiH. Ovogodišnjim treningom su bili obuhvaćani svi radnici Coca-Cole HBC B-H Sarajevo koji koriste službena vozila.

Održano je ukupno šest treninga, od čega četri za komercijaliste i voditelje timova, jedan trening za radnike u administracij, te trening za radnike saradnika Coca-Cole HBC B-H d.o.o. angažovanim na poslovima distribucije. Obuka je organizovana u Tuzli, Mostaru i Banjaluci te tri treninga u Sarajevu.

Treninzi su prilagođeni i opisu radnog mjesta radnika, a u obzir je uzeto i vrijeme korištenja službenog vozila. U okviru obuke organizovan je i kviz, čiji je cilj bio provjera znanja. Najbolji su dobili prigodne nagrade, među kojima je najpoželjnija nagrada bila upravo BIHAMK-ovo godišnje članstvo.Osim direktne edukacije, cilj treninga je bio prenošenje usvojenog znanja i vještina na ostale kolege, prijatelje i poznanike. Pored sigurnosnih aspekata ovakav način odnosa savijesnih vozača utiče i na reputaciju kompanije , a samim tim i povećanje zadovoljstva kupaca njenih porizvoda.

Ovim i sličnim aktivnostima kao što su brojne kampanje poput aktuelne kampanje pod nazivom Parkiraj telefon, BIHAMK nastavlja s akcijama kojima se želi podići svijest učesnika u saobraćaju, a to su upravo ciljne grupe kao što su vozači komercijalisti čije svakodnevne radne obaveze ukljućuju i aktivno učešće u saobraćaju.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole.

Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cijelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto moto klubova.

Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome odmah obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, trenutno uklonili s web stranice.

U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.”

Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Petak
  • Subota
  • Nedjelja
Zatvori X
}