Radar

U periodu od 23. do 25. septembra/rujna u Pragu (Češka Republika) održan je treći sastanak Upravnog odbora Projekta RADAR i drugi sastanak Ekspertnog tima za sigurnost cestovnog saobraćaja (RSEG), kojem su, kao dio projekta, prisustvovali i predstavnici BIHAMK-a. Sastanak je održan u organizaciji UAMK-a (Automobilističkog i motociklističkog kluba Češke), a pod pokroviteljstvom Interreg Danube Transnational Programme.  

Na sastanku Upravnog odbora prezentirane su dosadašnje aktivnosti realizovane u okviru projekta RADAR, kao i informacije vezane za finansijsko upravljanje. Pored navedenog, prezentovan je pregled održanih treninga iz područja procjene sigurnosti cestovne infrastrukture u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Crnoj Gori i Austriji, te je predstavljen plan održavanja treninga do kraja januara 2020. godine u Češkoj Republici, Mađarskoj, Srbiji i Moldaviji.

U gore navedenom periodu održan je i sastanak Ekspertnog tima za cestovnu sigurnost o tematskoj oblasti 2 - Ranjivi korisnici ceste. Fokus sastanka ekspertnog tima bio je o lokacijama na kojima su provedene uspješne protumjere za ranjive korisnike i mjesta na kojima postoje najbolje mogućnosti za provođenje budućih protumjera. Sastanku su prisustvovali stručnjaci iz područja sigurnosti na cestama: Mário Alves iz Međunarodne federacije pješaka, Derran Williams iz Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), Aleksander Buczynski iz Europske biciklističke federacije, Reuf Boračić iz JP Ceste Federacije BiH, Krešimir Viduka iz Hrvatskog autokluba - HAK, Peter Lipar iz Fakulteta za graditeljstvo u geodeziji Prometno-tehnički institut, George Yannis s Nacionalnog tehničkog sveučilišta u Ateni, kao i Steve Lawson iz iRAP-a.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole.

Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cijelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto moto klubova.

Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome odmah obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, trenutno uklonili s web stranice.

U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.”

Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Četvrtak
  • Petak
  • Subota
loading ...