Savjeti

Vozač se smije kretati vozilom unatrag na kratkom dijelu ceste uz uvjet da kretanjem ne ometa ostale sudionike u prometu. Unatrag se krećete sa uključena sva četiri pokazivača smjera i to onom stranom kolnika kojom ste se do tada kretali unaprijed, što bliže desnom rubu kolnika.

Dužni ste propustiti vozila koja dolaze iza vas. Kretanje vozilom unatrag je zabranjeno na autocesti, na brzoj cesti, cesti namijenjenoj isključivo za promet motornih vozila i u tunelu. Ne smijete kretanjem vozila unatrag ulaziti u nepregledno raskrižje, kretati se cestom na prijelazu preko željezničke pruge u istoj razini, uključivati se na cestu s pravom prednosti, niti voziti na prijevojima i u zavojima u kojima je preglednost nedovoljna. Vožnja unatrag radi parkiranja ne smatra se vožnjom unatrag pa nije potrebno uključiti sva četiri pokazivača smjera.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole.

Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cijelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto moto klubova.

Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome odmah obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, trenutno uklonili s web stranice.

U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.”

Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Četvrtak
  • Petak
  • Subota
loading ...