Aktuelno

REZULTATI KVALIFIKACIONOG TAKMIČENJA „NAJBOLJI MLADI VOZAČ“

Bosanskohercegovački auto-moto klub u okviru takmičenja "Najbolji mladi vozač", koji se po prvi put organizuje u Bosni i Hercegovini, proveo je kvalifikacioni dio takmičenja putem elektronske platforme rješavanjem online testa.

Na takmičenje se prijavilo više od 1500 mladih vozača iz cijele Bosne i Hercegovine koji su imali želju pokazati svoje znanje iz poznavanja saobraćajnih pravila i propisa. Nakon sumiranih rezultata dvadesetdva (22) takmičara su zadovoljila kriterije online testa odnosno imali su najviše četiri (4) negativna boda.

Spisak takmičara i takmičarki koji su ostvarili plasman na državno finalno takmičenje su:

BR. Ime i prezime      Broj negativnih bodova   
1. AMAR HADŽIMUSTAFIĆ  0
2. SREĆKO KREMENOVIĆ 1
3. MIĆO ZLOPAŠA  1
4. PERICA TOPIĆ  2
5. ERDIN ŠABOTIĆ 2
6. TARIK ADILOVIĆ 2
7. IVAN JURIĆ 2
8. SARA HODŽIĆ 2
9. DŽENAN MUSIĆ 3
10. HARIS HASEČIĆ 3
11. EMIN KARAGA 3
12. DŽENAN ČOLIĆ 3
13.  IRFAN OSMANOVIĆ  3
14. BAKIR HRNJIĆ 3
15. HARIS DELEUT 3
16. AJLA KAHRIMAN 3
17. DŽENANA HALILBAŠIĆ 4
18. GORAN KOJIĆ 4
19. DINO HADŽIĆ 4
20. ADNANA BAJRIĆ 4
21. ALMA HUSKOVIĆ 4
22. DINO TRUMIĆ 4

Finalno, praktično takmičenje će se održati 09.09.2022. godine, u Zenici.

Praktični dio će se sastojati od više disciplina koje će svaki od takmičara odraditi tokom takmičenja. Tom prilikom će se ocjenjivati vozačke sposobnosti takmičara pri upravljanju motornim vozilom, mogućnost savladavanja prepreka na poligonu pravilna vožnja u saobraćaju, prva pomoć, kao i snalaženje u specifičnim situacijama u saobraćaju.

Nagrade na državnom finalnom takmičenju su:

1. mjesto – Električni romobil
2. mjesto – Bon za kupovinu guma vrijednosti 500 KM
3. mjesto – Bon za gorivo vrijednosti 300 KM

Za sve takmičare koji se plasiraju na državno finalno takmičenje BIHAMK će obezbjediti prigodne poklone.

Dva najbolja takmičara sa državnog prvenstva će se plasirati na Internacionalno takmičenje za najboljeg mladog vozača, pod pokroviteljstvom FIA-e, koje će se održati 08. i 09. oktobra 2022. godine u Madridu (Španija).

Spisak svih takmičara koji su pristupili rješavanju teoretskog online testa i njihovi rezultati nalaze se OVDJE.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole. Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cjelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto-moto klubova. Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, uklonili s web stranice. U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine, izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.” Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Povezane vijesti