Aktuelno

Najavljene nove usluge i pogodnosti u 2020.godini

Povodom obilježavanja Dana osnivanja BIHAMK-a, dana 06.02.2020.god. u prostorijama hotela Hollywood održana je svečana skupština. 

Prisutnima se na otvaranju sjednice obratio Predsjednik BIHAMK-a, Ivo Komšić kazavši da BIHAMK, kao najveća i najmasovnija asocijacija motorizovanih građana u BiH, više od sedamdeset godina predstavlja iskrenog zaštitnika interesa motorizovanih građana, mjesto okupljanja brojnih entuzijasta i svih onih koji vole automobile i motore, koji vole rad sa mladima, ovu organizaciju i sve ono što ona predstavlja.

BIHAMK kao nesporni lider u pružanju usluga saobraćajne asistencije u našoj zemlji, već 74 godine štiti interese svojih članova, garantuje njihovu mobilnost 365 dana u godini, te doprinosi povećanju sigurnosti svih učesnika u saobraćaju.

U prikazanoj video-prezentaciji ukratko je predstavljen rad BIHAMK-a u 2019. godini.

Tokom 2019. godine, u pozivnom centru BIHAMK-a registrovano je 672.642 poziva ili zahtjeva za pružanjem raznih vrsta pomoći: tehničkih, turističkih, informativnih. BIHAMK Asistencija obavila je blizu 50.000 intervencija. Sa gotovo 70 vozila opremljenih po važećim evropskim standardima i 130 spoljnjih saradnika iz cijele zemlje BIHAMK Asistencija smatra se jednom od najboljih asistencija ove vrste u regionu.

Trenutno su u funkciji 74 kamere na najfrekventnijim saobraćajnicama, graničnim prijelazima i planinskim prevojima. Do kraja godine BIHAMK planira instalirati novih deset kamera kako bismo u svakom trenutku imali najaktuelnije informacije o dešavanjima u saobraćaju u našoj zemlji.

U protekloj, 2019. godini BIHAMK je učlanio blizu 62.000 članova. U cilju pružanja što bolje usluge članstvu, BIHAMK je implementirao najmodernije sisteme komunikacije sa članovima. BIHAMK članovi uštedjeli su preko 230.000 KM koristeći razne programe uštede od koji je najznačajnija pogodnost jeftinijeg goriva na svim pumpama HIFA grupacije.

Saobraćajno-preventivne akcije obuhvatile su više od 30.000 učesnika, djece predškolskog i školskog uzrasta. Pored redovnih akcija BIHAMK je u protekloj godini podijelio 400 autosjedalica za djecu svojih članova i u saradnju sa Međunarodnom automobilističkom asocijacijom (FIA) nastavio realizaciju projekta „Sigurno vezani u vozilu“ sa ciljem podizanja svijesti roditelja o značaju korištenja dječijih sigurnosnih autosjedalica tokom vožnje.

Tokom protekle godine, BIHAMK je instalirao i dvije punionice za električna vozila, kako bi svojim članovima, članovima inostranih klubova, kao i svim ostalim vozačima koji koriste vozila na električni pogon pružio kvalitetnu i kompletnu uslugu, ali i dao doprinos u poboljšanju kvalitet zraka i životne sredine u našoj zemlji.
Tradicionalno, na svečanoj ceremoniji dodijeljena su priznanja i plakete za poseban doprinos u ostvarenju ciljeva i zadataka kluba.

LISTA DOBITNIKA PRIZNANJA

U cilju daljnjeg poticanja saobraćajno-preventivnih aktivnosti, BIHAMK je dodijelio priznanje najuspješnijoj školi i najuspješnijem nastavniku. Na osnovu rezultata postignutih u ciklusu saobraćajnih takmičenja u 2019. godini za najuspješniju nastavnicu proglašena je Zejneba Huremović, koja je pored priznanja dobila i novčanu nagradu od 500 KM. Za najuspješniju školu proglašena je Šesta osnovna škola iz Brezovog polja (Brčko Distrikt), koja je pored priznanja dobila bicikl za rad školske saobraćajne sekcije i biciklističku kacigu.

Povodom nedavno obilježenog Dana vozača i automehaničara, BIHAMK je Seadu Osmanoviću i Vehidu Fiši, dodijelio priznanje „mehaničar godine“ za 2019. godinu.

Predsjednik Komšić se u ime svih članova Skupštine i Upravnog odbora zahvalio predstavnicima medija i brojnim aktivistima čiji je rad za sveukupno djelovanje BIHAMK-a neprocjenjiv.

„Naša glavna misija je poboljšavanje i proširivanje usluga za naše članove i partnere. Podatak da je više od 80 posto članova obnovilo svoje članstvo, najbolja je potvrda povjerenja u kvalitet usluga koje pruža BIHAMK“, kazao je Predsjednik Ivo Komšić.


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Nedjelja
  • Ponedjeljak
  • Utorak