Aktuelno

Najavljene nove usluge i pogodnosti u 2019. godini

Povodom obilježavanja Dana osnivanja BIHAMK-a danas je u prostorijama hotela Hollywood održana svečana sjednica Skupštine auto-moto kluba. 

Svečana sjednica održava se tradicionalno 7. februara, a na ceremoniji se dodjeljuju priznanja i plakete za poseban doprinos u ostvarenju ciljeva i zadataka kluba te se ujedno obilježava i godišnjica osnivanja BIHAMK-a zajedno sa uposlenicima, partnerima i predstavnicima medija. 

Ove godine dodjeljeno je 11 kolektivnih i 18 individualnih priznanja. Također, dodjeljena su priznanja najuspješnijoj školi i najuspješnijem nastavniku, proglašeni su vozač i automehaničar godine te najuspješniji auto-moto klubovi u 2018. godini. 

Ivo Komšić, predsjednik BIHAMK-a istakao je kako je auto-moto klub u prošloj godini zabilježio rast članstva te uspješno realizirao nekoliko društveno odgovornih projekata iz oblasti sigurne vožnje i saobraćajno-preventivnih kampanja za vozače i pješake. 

„Osim kontinuiranog rasta članstva, gdje je BIHAMK na kraju prošle godine imao blizu 52.000 članova, prethodnu godinu je obilježilo povećanje broja intervencija pomoći na cesti, oko 50.000, te završetak mobilne aplikacije koja članovima i ostalim građanima omogućava direktni pristup svim aktuelnim saobraćajnim informacijama, uslugama BIHAMK-a i članskim pogodnostima.“ izjavio je Komšić.

Osim toga BIHAMK je u saradnji sa Međunarodnom automobilskom asocijacijom realizovao nekoliko kampanja koje imaju za cilj sprečavanje ili smanjenje broja saobraćajnih nezgoda na cestama, od kojih je svakako najznačajnija „Sigurno vezani u vozilu“ usmjerena ka popularizaciji korištenja dječijih autosjedalica.

Na današnjoj skupštini najavljene su i nove pogodnosti za 2019. godinu. Uskoro će u još većem obimu biti popularizirano korištenje BIHAMK-ove aplikacije, nastavit će se sa realizacijom projekta video nadzor saobraćaja – do kraja godine biće u funkciji novih 20 kamera, a sredinom 2019. biće modernizovano praćenje svih informacija koje se ovim putem dobijaju.

Do kraja godine planiramo učlanjenje 60.000 članova. Biće nastavljena besplatna dodjela dječijih sjedalica članovima, a posebna pažnja će biti posvećena edukaciji roditelja o pravilnom korištenju sjedalica. Tokom naredne godine BIHAMK će nastaviti sa nabavkom novih vozila kako za prevoz havarisanih automobila tako i specijalizovanih za tehničku pomoć na cesti“, zaključio je predsjednik Komšić.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole.

Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cijelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto moto klubova.

Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome odmah obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, trenutno uklonili s web stranice.

U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.”

Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Četvrtak
  • Petak
  • Subota
loading ...