Aktuelno

Danas je u prostorijama sarajevskog Hotela Hollywood održana svečana skupština povodom obilježavanja 72 godine postojanja Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba BIHAMK. 

Tradicionalno, svakog 7. februara, BIHAMK organizuje svečanu ceremoniju na kojoj dodjeljuje priznanja i plakete za poseban doprinos u ostvarenju ciljeva i zadataka kluba te sa svojim uposlenicima, partnerima i predstavnicima medija proslavlja godišnjicu osnivanja, Dan BIHAMK-a.

Na samom početku konferecije, prisutnima se obratio Predsjednik Ivo Komšić, koji je istaknuo kako je BIHAMK i u prošloj godini zabilježio rast članstva te uspješno realizirao nekoliko društveno odgovornih projekata iz oblasti sigurne vožnje i saobraćajno-preventivnih kampanja za vozače i pješake.

Osim kontinuiranog rasta članstva (BIHAMK je imao blizu 46.000 članova) prethodnu godinu je obilježilo povećanje broja intervencija pomoći na cesti (ukupno 52.661) te promocija „pametnih iskaznica“ koje članovima omogućavaju transparentnost korištenja svih BIHAMK usluga kao i pogodnosti koje nude brojni partneri.

Pored Spasilačkog lista za vozilo i vozača, BIHAMK je u saradnji sa Međunarodnom automobilskom asocijacijom realizovao nekoliko kampanja koje imaju za cilj sprečavanje ili smanjenje broja nesreća na cestama.

Nove pogodnosti su najavljene i za 2018. godinu. Uskoro će svim korisnicima biti dostupna BIHAMK mobilna aplikacija koja će olakšati pristup svim informacijama i uslugama. Osim pomoći na cesti, BIHAMK će u ovoj godini započeti projekat „Pomoć u kući“ koji će podrazumijevati dvadesetčetverosatnu stručnu asistenciju za sve kućanske poslove i kvarove.

Također, u skladu sa svojom društvenom odgovornošću, BIHAMK i ove godine misli na najmlađe učesnike u saobraćaju pa će posebnu pažnju posvetiti edukaciji roditelja i staratelja o pravilnom korištenju auto-sjedalica.

„Jedan od naših primarnih zadataka jeste stalno poboljšavanje i proširivanje usluga koje već dugi niz godina uspješno pružamo našim članovima i partnerima. Njihova sigurnost i povjerenje su razlog našeg postojanja, ali i motiv za naš budući rast i razvoj“ – kazao je u svom obraćanju Predsjednik Komšić.

Dobitnici priznanja


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Nedjelja
  • Ponedjeljak
  • Utorak