Saobraćajno - preventivne akcije

Prema provedenim istraživanjima značajan broj života mogao bi biti spašen ukoliko bi putnici u vozilu koristili jedan od najznačajnijih pasivnih sistema zaštite u vozilu - sigurnosni pojas.

Iz tog razloga BIHAMK kao jedna od vodećih organizacija u oblasti unapređenja sigurnosti cestovnog saobraćaja u saradnji sa JP Ceste FBiH realizuej preventivnu kampanju korištenja sigurnosnog pojasa i dječijih autosjedalica pod nazivom „Veži se – Sigurnosni pojas spašava život“. Pomenuta kampanja se provodi u okviru UN Dekade akcije za cestovnu sigurnost kojoj se kao dio Međunarodne Automobilističke Federacije (FIA) priključio i BIHAMK.

Primarni cilj kampanje odnosi se na poboljšanje stepena sigurnosti u saobraćaju skretanjem pažnje na značaj korištenja sigurnosnih pojaseva i sjedala za djecu tokom vožnje. Na ovaj način nastojimo povećati svijest građana o značaju korištenja elemenata pasivne sigurnosti - sigurnosnog pojasa i dječije autosjedalice i na taj način smanjiti broj smrtno stradalih i teško ozlijeđenih u saobraćajnim nezgodama. Kampanja obuhvata različite aktivnosti: podjela informativno-edukativnih brošura, promotivnog materijala (majice, kape, kese) na najfrekventnijim raskrsnicama većih gradova, emitovanje radio džinglova na najslušanijim radio stanicama, kao i emitovanje video spotova na TV stanicama.


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Subota
  • Nedjelja
  • Ponedjeljak