Aktuelno

U Sarajevu je održano savjetovanje sekretara auto-moto klubova / auto-moto društava udruženih u Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK).

Na dnevnom redu savjetovanja bila su pitanja iz domena članstva i aktuelne problematike. Pored informacije o protekloj članskoj godini razmotren je plan učlanjenja za tekuću godinu te date korisne upute o realizaciji članskih prava. Predstavnici BIHAMK-a upoznali su učesnike seminara sa aktuelnostima u radu službe za pomoć na cesti, najčešćim problemima sa kojima se susreću izvršioci usluge na terenu, a bilo je riječi o dokumentaciji potrebnoj za rad vučnih službi. Također, na savjetovanju je bilo govora i o auto-moto klubovima kao regionalnim partnerima u realizaciji saobraćajno-preventivnih aktivnosti.

Jedinstven je stav učesnika da su ovakvi skupovi veoma korisni sa aspekta međusobne razmjene iskustava i efikasnijeg rješavanja tekućih problema, te se njihovo organizovanje planira i ubuduće.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole.

Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cijelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto moto klubova.

Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome odmah obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, trenutno uklonili s web stranice.

U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.”

Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Četvrtak
  • Petak
  • Subota
loading ...