Aktuelno

Obzirom da se 01. oktobra svake godine obilježava Svjetski dan starijih osoba, te svakog drugog četvrtka u oktobru, a što je ove godine 14. oktobar, Svjetski dan vida, BIHAMK je u saradnji sa JP Ceste FBiH u periodu od 18. do 29. oktobra 2021. godine u sklopu svojih saobraćajno-preventivnih aktivnosti realizovao kampanju za dugogodišnje vozače pod nazivom „Neka godine budu samo broj“. 

U sklopu realizacije kampanje održani su treninzi na BIHAMK-ovom Simulatoru vožnje stacioniranom u TC BIHAMK Zenica, na kojem su vozači isprobali svoje vozačke vještine vozeći u različitim uvjetima vožnje, od jednostavnijih do složenijih, a u kojima se bez obzira na vozačko iskustvo možda nisu imali priliku naći. Pored navedenog, BIHAMK želi da skrene pažnju na uticaj i važnost vida na sigurnost saobraćaja u cjelini, te da podigne svijesti o važnosti očuvanja dobrog vida, kao i prevenciji i pravovremenoj korekciji eventualnih problema sa vidom, pa je u saradnji sa partnerima kampanje optikom „Foto“ Zenica i optikom „A2“ Zenica svim učesnicima kampanje, a nakon održanog treninga, omogućio besplatan pregled vida i popust od 10% na kupovinu naočala u poslovnicama partnera kampanje.

Treninzi na Simulatoru vožnje održani su u TC BIHAMK Zenica, ulica Blatuša bb, a besplatan pregled vida svi učesnici kampanje su mogli obaviti u:
- Optici „Foto“ Zenica, ulica Maršala Tita br. 22,
Termini: 18-30. oktobar 2021. godine,
ponedjeljak – petak od 09-16 sati, subota od 09-14 sati.

- Optici „A2“ Zenica, ulica Branilaca Bosne br. 6,
Termini: 18-30. oktobar 2021. godine,
uz predhodnu najavu na broj telefona 032/407-837

IZVJEŠTAJ O REALIZACIJI KAMPANJE „NEKA GODINE BUDU SAMO BROJ“ možete pogledati OVDJE

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole.

Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cijelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto moto klubova.

Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome odmah obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, trenutno uklonili s web stranice.

U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.”

Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Srijeda
  • Četvrtak
  • Petak
loading ...
Zatvori X