Aktuelno

BIHAMK - SISTEM KVALITETE PREMA NORMI ISO 9001:2015

U cilju poboljšanja kvalitete pružanja usluga pomoći na cesti i informacija, BIHAMK Asistencija je krajem aprila 2018. godine izvršila tranziciju certifikata  ISO 9001:2008 na ISO 9001:2015, kao potvrdu uspješnosti upravljanja sistemom kvaliteta u okviru pružanja usluga pomoći na cesti, informisanja i drugih usluga vozačima.

BIHAMK je deveti evropski auto-moto klub koji je uveo sistem upravljanja kvalitetom prema međunarodnom ISO standardu 9001. Tranzicijom na novu normu ISO 9001:2015 BIHAMK Asistecnija postala je jedina kompanija u BiH, koja se bavi poslovima pomoći na cesti a koja je vlasnik navedenog međunarodnog certifikata.
ISO 9001 je međunarodni standard koji daje zahtjeve za Sistem upravljanja kvalitetom organizacije (Quality Management System–QMS).

Dio je porodice standarda koju je objavila Međunarodna organizacija za standardizaciju (ISO). Upravljanje kvalitetom je skup radnji upravljanja koji određuje politiku kvalitete, ciljeve i odgovornosti, te ih u okviru sistema kvalitete ostvaruje pomoću planiranja, praćenja, osiguravanja i poboljšavanja kvalitete.

Postizanje i održavanje željene i zahtijevane kvalitete usluga prihvaća se kao jedna od temeljnih zadaća menadžmenta i svih zaposlenika BIHAMK Asistencije.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole. Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cjelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto-moto klubova. Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, uklonili s web stranice. U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine, izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.” Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Povezane vijesti