Putne novosti

Prije polaska na duži put potrebno je utvrditi ispravnost vozila, tj. dijelova vozila, kao i opreme. Neophodno je provjeriti:

 - Da li su ispravni: uređaj za kočenje, mehanizam za upravljanje, točkovi i gume, svetla i svjetlosno-signalni uređaji, brisači (metlice brisača) i tečnost za pranje vjetrobrana, kao i obavezna oprema (rezervni točak, set sijalica, komplet prve pomoći, reflektirajući prsluk i uže za vuču).

- Da li je u zadovoljavajućem stanju: nivo ulja u motoru, nivo rashladne tekućine, nivo elektrolita u akumulatoru i obavezno provjeriti količinu goriva u rezervoaru.

- Da li ste ponjeli: vozačku dozvolu, saobraćajnu dozvolu, policu osiguranja, zeleni karton i naravno da li ste se učlanili u BIHAMK.

- Da li su čiste staklene površine na vozilu, da li su podešeni vanjski i unutrašnji retrovizori.

- Da li je sjedište učvršćeno i prilagođeno položaju u kojem lako možete upravljati komandama, te da li je podešena dužina sigurnosnog pojasa.

- Informisati se o stanju na cestama, mogućim obustavama prometa, zastojima, graničnim prijelazima i sl. putem Informativnog centra BIHAMK-a putem telefona 1282.

Ukoliko su sve gore navedene stavke ispunjene, vežite se sigurnosnim pojasom i spremni ste za pokret.

Ugodnu vožnju i sretan put želi Vam BIHAMK.


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Ponedjeljak
  • Utorak
  • Srijeda