Aktuelno

Od kolega iz Auto-moto klubova iz Njemačke, Austrije, Češke, Italije, Španije, Poljske i Francuske  (ADAC, ÖAMTC, ÜAMK, ACI, RACE-a, STARTER-a i ACTA-e) smo obavješteni da je zbog izrazito niskih temperatura povećan broj poziva, što prouzrokuje duža čekanja na intervencije pomoći na cesti ili prevoza vozila u kvaru.

U nekim područjima Njemačke vrijeme čekanja na intervenciju traje i do 3 sata.

U zapadnim, sjevernim i južnim krajevima Austrije vrijeme čekanja za pomoć na cesti ili vučno vozilo je do 3 sata.  Na istoku zemlje (Beč, Donja Austrija, Burgenland) na intervencije pomoći na cesti moguća su čekanja do 4 sata, dok se prevoz vozila u kvaru obavlja samo u hitnim slučajevima, sa mogućim kašnjenjima i do 24 sata. 

U Češkoj je također povećan priliv poziva i pisanih prijava (putem mail-a ili fax-a),zbog čega dolazi do kašnjenja u organizaciji. 

I u Italiji je, zbog loših vremenskih uslova, povećan broj poziva, što prouzrokuje duža čekanja na intervencije pomoći na cesti ili prevoza vozila u kvaru. Također, moguća su čekanja i pri uspostavljanju poziva. Kao rezultat toga, vrijeme čekanja na intervenciju se ne može unaprijed obračunati, ali nakon primanja zahtjeva, operateri pozivaju sve korisnike da ih obavjeste o tačnom vremenu čekanja. Zbog vremenske prognoze, ovakvo stanje može potrajati i sljedećih dana.

U 20 pokrajina sjeverne Španije, zbog loših vremenskih uslova, duža su čekanja na intervencije pomoći na cesti ili prevoza vozila u kvaru.  Normalizacija u radu službe očekuje se u narednim danima. 

Slična situacija u Poljskoj. Vrijeme čekanja na intervenciju je od 2 do 3 sata.  Očekuje se normalizacija u narednim danima.

Iste poteškoće su i u cijeloj Francuskoj. Povećan je broj poziva, pa su duža čekanja na intervencije pomoći na cesti ili prevoza vozila u kvaru. Moguća su čekanja i pri uspostavljanju poziva.


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Nedjelja
  • Ponedjeljak
  • Utorak