Aktuelno

09. i 10. decembra/prosinca 2016. godine Slovački motorsport savez  (SAMŠ) bio je domaćin dva izuzetno važna događaja - regionalnog sportskog kongresa i ceremonije proglašenja pobjednika u Centralnoevroskoj zoni (CEZ) u 2016. godini.

Pred početak kongresa održan je redovni FIA CEZ sastanak, a od važnijih tačaka dnevnog reda izdvajaju se razmatranje i usvajanje konačnih FIA CEZ rezultata za 2016. godinu, razmatranje i usvajanje kalendara i pravilnika za 2017. godinu. Kao i prethodne godine iz naše zemlje u FIA CEZ kalendar za 2017. godinu uvrštena su sljedeća takmičenja: brdska trka “Cazin”, kružna auto trka “Zalužani”, rally “Jahorina” i novost u odnosnu na prethodne godine autoslalom “Zalužani”.

Učešće na kongresu koji je trajao dva dana uzeli su predstavnici svih saveza – članica FIA CEZ: Albanije, Austrije, Bosna i Hercegovina, Hrvatske, Češke, Mađarske, Italije, Kosova, Makedonije, Crne Gore, Poljske, Srbije, Slovenije, Slovačke, kao i delegati Grčke, Gruzije, Malte, Rumunije i Bugarske čiji savezi nisu članice CEZ-a. 
Teme bile su: sportski funkcioneri – upravljanje i razvoj, odnosi unutar FIA-e, drušvene odgovornosti i interaktivna sesija učesnika kongresa, sigurnost, struktura i upravljanje saveza i razvoj moto sporta. Na kraju predavanja prisutnima se pridužio i obratio Predsjednik FIA-e Gospodin Jean Todt koji je i uručio certifikate svim učesnicima kongresa.

Na kraju dvodnevnog događaja upriličena je i FIA CEZ svečana ceremonija proglašenja pobjednika za 2016. godinu. Pehare je dobilo preko stotinupedeset takmičara iz devet disciplina i pripadajućih kategorija.


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Subota
  • Nedjelja
  • Ponedjeljak