Aktuelno

PROGLAŠENI POBJEDNICI NA DRŽAVNOM TAKMIČENJU „NAJBOLJI MLADI VOZAČ“ U BOSNI I HERCEGOVINI

Dana 09. 09. 2022.godine u Srednjoj mještovitoj školi "Mladost" u Zenici održano je Prvo finalno državno takmičenje u spretnosti vožnje i poznavanja saobraćajnih pravila „Najbolji mladi vozač''. Takmičenje je organizovao Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).  

Takmičenje za najboljeg mladog vozača, pored ukazivanja na značaj sigurnog ophođenja u saobraćaju, ima za cilj podizanje svijesti o oblastima saobraćajnih pravila, prve pomoći, bezbjednosti na cestama i tehničkih aspekata vozila među mladim vozačima.

Na Finalnom takmičenju se takmičilo 16 takmičarki i takmičara širom Bosne i Hercegovine, a prva tri mjesta su osvojili:

1. Amar Hadžimustafić, Tuzla
2. Sara Hodžić, Sarajevo
3. Tarik Adilović, Travnik


Ovim takmičenjem BIHAMK želi unaprijediti i promovisati sigurno ponašanje u vožnji kod mladih ljudi. Pobjednici na takmičenju će imati važnu ulogu ambasadora sigurnosti na cestama koji podstiču navike sigurne vožnje kod mladih vozača u Bosni i Hercegovini.

Dva najbolja takmičara, Amar Hadžimustafić i Sara Hodžić su se plasirali na Internacionalno takmičenje za najboljeg mladog vozača, pod pokroviteljstvom FIA-e (Federation Internationale de l'Automobile), koje će se održati 08. oktobra 2022. godine u Madridu (Španija).

Svim takmičarima su uručene prigodne nagrade za učestvovanje od strane Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK-a).

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole. Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cjelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto-moto klubova. Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, uklonili s web stranice. U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine, izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.” Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Povezane vijesti