Aktuelno

Dana 29. novembra/studenog 2019. godine u organizaciji Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli održana je manifestacija za sve učenike srednjih škola sa područja TK pod nazivom "Kviz znanja" iz oblasti sigurnosti u saobraćaju i saobraćajne kulture u kojoj su učestvovali i predstavnici BIHAMK-a.

Navedena manifestacija je okupila oko 500 učenika koji su imali priliku da nešto više čuju o sigurnosti u saobraćaju, te posljedicama nepoštovanja saobraćajnih pravila i propisa.

U okviru manifesticije predstavnici BIHAMK-a su pored prezentacije “Sekunda koja život znači” koristeći Simulator saobraćajne nezgode pokazali i ukazali na značaj korištenja sigurnosnog pojasa tokom vožnje.

Nakon predavanja uslijedilo je i takmičenje prijavljenih ekipa srednjih škola. Na Kvizu znanja iz oblasti sigurnosti u saobraćaju i saobraćajne kulture je učestvovalo ukupno 11 timova iz 7 srednjih škola sa područja Tuzlanskog kantona koje u svom sastavu imaju stručna usmjerenja iz oblasti saobraćaja (vozači motornih vozila, tehničari drumskog saobraćaja i tehničari bezbjednosti u drumskom saobraćaju).

Učenici JU Mješovita srednja škola iz Gračanice pokazali su zavidno znanje i osvojili prvo mjesto.

Po završetku same manifestacije organizatori su svim partnerima projekta uručili Zahvalnice za učešće u istom uz iskazanu želju za daljnom saradnjom u ovom i sličnim projektima.


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Nedjelja
  • Ponedjeljak
  • Utorak