Aktuelno

Dana 29. novembra/studenog 2019. godine u organizaciji Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli održana je manifestacija za sve učenike srednjih škola sa područja TK pod nazivom "Kviz znanja" iz oblasti sigurnosti u saobraćaju i saobraćajne kulture u kojoj su učestvovali i predstavnici BIHAMK-a.

Navedena manifestacija je okupila oko 500 učenika koji su imali priliku da nešto više čuju o sigurnosti u saobraćaju, te posljedicama nepoštovanja saobraćajnih pravila i propisa.

U okviru manifesticije predstavnici BIHAMK-a su pored prezentacije “Sekunda koja život znači” koristeći Simulator saobraćajne nezgode pokazali i ukazali na značaj korištenja sigurnosnog pojasa tokom vožnje.

Nakon predavanja uslijedilo je i takmičenje prijavljenih ekipa srednjih škola. Na Kvizu znanja iz oblasti sigurnosti u saobraćaju i saobraćajne kulture je učestvovalo ukupno 11 timova iz 7 srednjih škola sa područja Tuzlanskog kantona koje u svom sastavu imaju stručna usmjerenja iz oblasti saobraćaja (vozači motornih vozila, tehničari drumskog saobraćaja i tehničari bezbjednosti u drumskom saobraćaju).

Učenici JU Mješovita srednja škola iz Gračanice pokazali su zavidno znanje i osvojili prvo mjesto.

Po završetku same manifestacije organizatori su svim partnerima projekta uručili Zahvalnice za učešće u istom uz iskazanu želju za daljnom saradnjom u ovom i sličnim projektima.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole.

Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cijelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto moto klubova.

Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome odmah obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, trenutno uklonili s web stranice.

U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.”

Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Četvrtak
  • Petak
  • Subota
loading ...