Aktuelno

BIHAMK podržao ''4. Kviz znanja iz oblasti sigurnosti u saobraćaju i saobraćajne kulture''

BIHAMK podržao ''4. Kviz znanja iz oblasti sigurnosti u saobraćaju i saobraćajne kulture'' u organizaciji Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaju Tuzlanskog kantona

Dana 09. novembra 2022. godine u organizaciji Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona realizovan je ''4. Kviz znanja iz oblasti sigurnosti u saobraćaju i saobraćajne kulture'' na kojem su prisustvovali i predstavnici Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba.

Na Kvizu znanja učestvovalo je 11 timova iz 6 srednjih škola sa područja Tuzlanskog kantona, a koje u svom sastavu imaju stručna usmjerenja iz oblasti saobraćaja kao što su vozači motornih vozila, tehničari drumskog saobraćaja i tehničari bezbjednosti u drumskom saobraćaju.

Cilj ovog projekta je podizanje nivoa znanja učenika srednjih škola o sigurnosti saobraćaja, pravilima ponašanja u saobraćaju, saobraćajnoj kulturi i posljedicama nepoštivanja saobraćajnih pravila i propisa.

Bosanskohercegovački auto-moto klub je podržao ovaj projekat i učesnicima prezentovao Simulator čeonog sudara. Pomoću simulatora sudara imali su priliku da u sigurnim uslovima učestvuju u saobraćajnoj nezgodi te na taj način uvide značaj vezivanja sigurnosnog pojasa u vožnje.

Učenici Mješovite srednje saobraćajne škole iz Tuzle pokazali su zavidno znanje i osvojili prvo mjesto. Po završetku same manifestacije organizatori su svim partnerima projekta uručili Zahvalnice za učešće u istom uz iskazanu želju za daljnom saradnjom u ovom i sličnim projektima.

Čestitamo učenicima i profesorima na učešću i odličnim rezultatima,kao i organizatorima na uspješno realizovanom projektu.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole. Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cjelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto-moto klubova. Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, uklonili s web stranice. U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine, izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.” Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Povezane vijesti