Aktuelno

Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK) uz podršku Međunarodne automobilističke asocijacije (FIA) 22. oktobra/listopada 2012. godine počinje realizaciju kampanje "Sigurnost djece u saobraćaju".

U okviru ove kampanje, koja će trajati dva mjeseca, bit će organizovane raznovrsne aktivnosti namijenjene školskoj djeci uzrasta od 7 do 10 godina: kratka predavanja o sigurnom kretanju u saobraćaju, kvizovi iz oblasti poznavanja saobraćajnih pravila, te podjela informativno-edukativnih brošura.

Cilj kampanje je educirati što veći broj učenika pravilnom ponašanju u svim segmentima saobraćaja, te poboljšati sigurnost ove najranjivije kategorije učesnika u saobraćaju.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole.

Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cijelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto moto klubova.

Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome odmah obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, trenutno uklonili s web stranice.

U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.”

Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Srijeda
  • Četvrtak
  • Petak