Aktuelno

Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK) jedna od vodećih organizacija u Bosni i Hercegovini na poslovima unapređenja sigurnosti cestovnog saobraćaja, uz podršku općine Vogošća, u periodu od 21. do 25. oktobra/listopada 2019. godine realizovao je saobraćajno-preventivnu kampanju „Sigurni prvačići u saobraćaju“. 

Cilj kampanje je povećanje stepena sigurnosti učenika osnovnih škola, budućih samostalnih učesnika u saobraćaju.

Kampanja je realizovana u svim osnovnim školama na području općine Vogošća: OŠ “Porodice Ef.Ramić”, OŠ “Mirsad Prnjavorac”, OŠ “Zahid Baručija”, OŠ “Izet Šabić” i OŠ “Zajko Delić” i istom su obuhvaćeni svi učenici prvih razreda (njih oko 380).

Kampanja je podrazumjevala održavanje predavanja sa prezentacijom, u okviru kojeg su obrađeni svi segmenti saobraćaja. Izvršena je edukacija djece kako se pravilno ponašati u svim segmentima saobraćaja, s posebnim akcentom na njihovu vidljivost: kretanje trotoarom (od kuće do škole), kretanje cestom koja nema trotoar, prelazak preko semaforizirane i nesemaforizirane ceste, vožnja u javnim prevoznim sredstvima, vožnja automobilom i korištenje sigurnosne autosjedalice, odnosno pojasa, kretanje u uslovima smanjene vidljivosti, vožnja biciklom, korištenje kacige, itd. Pored navedenog, djecu - učesnike kampanje nastojali smo animirati i što više uključiti u samu problematiku saobraćaja pa smo u okviru kampanje realizovali i radionicu u okviru koje su djeca reflektirajućim trakicama u boji ukrašavala svoje ruksake.

U okviru navedene kampanje ostvarena je i saradnja sa Lactalis BiH d.o.o. koji su podržali projekat doniranjem proizvoda namjenjenih djeci (bojanki, sveski i čokoladnih mlijeka). Sve to je, uz ruksake/vrećice koje je obezbjedio BIHAMK, podjeljeno najmlađim.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole.

Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cijelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto moto klubova.

Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome odmah obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, trenutno uklonili s web stranice.

U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.”

Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Subota
  • Nedjelja
  • Ponedjeljak
loading ...