Aktuelno

U okviru sesija najznačajnijeg godišnjeg skupa na planu međunarodne saradnje – FIA Generalne Skupštine, drugog decembra/prosinca 2013. godine u Parizu (Francuska) održan je sastanak Koordinacijskog foruma za zemlje Centralne i Istočne Evrope (FIA COFO) na kojem je Vanja Hreljić, rukovodilac međunarodne saradnje BIHAMK-a, jednoglasno izabrana za podpredsjednika ovog FIA tijela.

FIA COFO (eng. Coordination Forum for Eastern and Central European Countries) je regionalna organizacija koja udružuje 24 auto kluba sa područja Srednje i Istočne Evrope, te predstavlja izuzetno važan funkcionalni dio Svjetske automobilističke federacije (FIA) koji učestvuje u donošenju odluka od regionalnog i globalnog značaja, prije svega u domenu automobilske mobilnosti.

Ukazano povjerenje od strane predstavnika FIA COFO klubova kroz izbor predstavnice BIHAMK-a na spomenutu funkciju predstavlja još jedno izuzetno priznanje i potvrdu kvaliteta sveukupnog djelovanja i ugleda kojeg BIHAMK uživa u međunarodnoj zajednici auto klubova i širim regionalnim okvirima.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole.

Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cijelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto moto klubova.

Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome odmah obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, trenutno uklonili s web stranice.

U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.”

Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Utorak
  • Srijeda
  • Četvrtak
loading ...