Savjeti

Savjeti vozačima

Sjedišta za djecu
Nikad, ali baš nikad nemojte izložiti Vaše dijete opasnosti vozeći ga u motornom vozilu, a da ga niste smjestili u prilagođenu sigurnosnu sjedalicu i ispravno vezali sigurnosnim pojasem.

Naslonjač za glavu
Pobrinite se da je vrh naslonjača tako namješten da je u liniji očiju i da je što bliže zadnjem dijelu glave. Prilagodite Vaše sjedište tako da imate čvrst oslonac u toku vožnje

Teret rasporedite pravilno!
Postavite ga što je moguće niže – u prtljažnik ili iza rešetki. Uvjerite se da je prtljag dobro učvršćen i smješten sigurno. Izbjegavajte stavljanje prtljaga u unutrašnji dio vozila (na zadnje sjedište), posebno ako se radi o masivnijem prtljagu.

Pojasevi
Uvijek koristite pojaseve i pobrinite se da ih i Vaši saputnici u vozilu, bilo da sjede na prednjem ili zadnjem sjedištu, koriste pri svakom putovanju.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole.

Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cijelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto moto klubova.

Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome odmah obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, trenutno uklonili s web stranice.

U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.”

Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Četvrtak
  • Petak
  • Subota
loading ...