Aktuelno

12. decembra/prosinca EuroNCAP je proglasio najbezbjednije nove modele automobila po klasama za 2018.g:

• Mercedes-Benz-A-kase postigao je najbolje rezulate u klasi „malih porodičnih vozila“;
• Lexus ES se pokazao najbezbjednijim u klasi „velikih porodičnih vozila“, a proglašen je i pobjednikom nove kategorije za najbolje vozilo u klasi hibridnih ili električnih automobila:
• i Hyundai NEXO koji je bio neprikosnoven u klasi velikih SUV modela.

Generalni sekretar EuroNCAP-a, Michiel van Ratingen je naglasio da se, zbog niza kontroverzi vezanih za automatiziranu vožnju, ove godine EuroNCAP pozabavio testiranjem tehnologije sistema pomoći u vožnji. Rezultati ovih istraživanja potvrdili su da sistemi pomoći mogu vožnju učiniti bezbjednijom i ugodnijom, ali da je potpuno automatizirana vožnja još uvijek pitanje budućnosti. Potvrđeno je da će EuroNCAP vršiti neprekidni nadzor nad ovim tehnologijama i pobrinuti se da korisnici imaju pravovremeni pristup svim za njih korisnim rezultatima ovih istraživanja.

Dodatne informacije o ovogodišnjim EuroNCAP testiranjima, možete saznati putem linka:

Watch 2018 Best in Class video

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole.

Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cijelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto moto klubova.

Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome odmah obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, trenutno uklonili s web stranice.

U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.”

Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Nedjelja
  • Ponedjeljak
  • Utorak
loading ...
Zatvori X
}