Aktuelno

Dana 08. januara/sječnja EuroNCAP (Evropski/Europski program za procjenu novih automobila) je objavio rezultate svojih cjelogodišnjih testiranja i proglasio najsigurnije modele automobila za 2019. g. u nekoliko različitih kategorija:


-Tesla Model 3 i BMW serije 3 podijelili su prvo mjestu u klasi „velikih porodičnih vozila“, a drugoplasirana je Škoda Octavia.

-U klasi „malih porodičnih vozila“ najbolji rezultat ostvario je Mercedes-Benz CLA, a na drugom mjestu po bezbjednosnim performansama u ovoj kategoriji našla se Mazda 3.

-U klasi „SUV“ vozila, prvo mjesto pripalo je Teslinom modelu X, a drugoplasirani u ovoj kategoriji bio je SEAT Tarraco.

-Najbolje ocijenjeni u klasi malih „SUV/MVP“ automobila bio je Subaru Forester, a drugo mjesto podijelili su Mazda CX-30 i VW T-Cross.

-Najbolji u klasi „supermini“ bili su: Audi A1 i Renault Clio, a u stopu ih je pratila Ford Puma.

-Na kraju, u kategoriji najatraktivnijih testiranja „klase električnih i hibridnih“ automobila, prvo i drugo mjesto podijelila su dva Teslina modela – Model 3 osvojio je prvo, a Model X drugo mjesto.

Rezultati testiranja ukazuju na odlične sigurnosne karakteristike Mercedes-Benz modela koji su se pokazali najboljim u klasi malih porodičnih automobila, a još pet Mercedes-Benz modela osvojilo je svih pet zvjezdica u EuroNCAP testiranjima potvrdivši neprikosnovenu zaštitu od udara i vrhunsku tehnologiju podrške u vožnji. Teslini modeli bili su izuzetno zastupljeni u prošlogodišnjim EuroNCAP testiranjima kao apsolutni šampioni u kategoriji električnih i hibridnih automobila, a osvojli su i pobjedničku poziciju u klasi velikih porodičnih automobila sa BMW serijom 3. Segment „supermini“ automobila i dalje ostaje najkonkurentniji na tržištu, stoga pobjednici u ovoj kategoriji zaslužuju posebne čestitke za kontinuirani doprinos unaprijeđenju cestovne sigurnosti.

Kratki video pregleda rezultata EuroCAP testiranja za 2019. godinu, možete pogledati putem LINKA

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole.

Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cijelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto moto klubova.

Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome odmah obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, trenutno uklonili s web stranice.

U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.”

Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Četvrtak
  • Petak
  • Subota
loading ...