Aktuelno

ZAVRŠENO 22. FINALNO SAOBRAĆAJNO/PROMETNO-OBRAZOVNO TAKMIČENJE/NATJECANJE DJECE 2018.

U periodu od 25. do 27. maja/svibnja 2018. godine Bosanskohercegovački auto-moto klub organizovao je 22. Finalno saobraćajno/prometno-obrazovno takmičenje/natjecanje  učenika osnovnih škola u BiH. Saobraćajno/prometno obrazovno takmičenje se održalo u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Visokom. Na Finalnom takmičenju nadmetali su se najbolji pojedinci školskih kvalifikacionih  takmičenja, učenici osnovnih škola starosti od 10-12 godina, njih ukupno 58. 

Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK), kao jedna od vodećih organizacija u Bosni i Hercegovini na poslovima unapređenja sigurnosti cestovnog saobraćaja/prometa svake godine u saradnji sa lokalnim auto-moto klubovima organizuje saobraćajno/prometno-obrazovno takmičenje.

Ovo takmičenje koje se sastoji iz teoretskog i praktičnog dijela (poznavanje saobraćajnih/prometnih propisa i spretnosti vožnje bicikla na specijalno pripremljenoj stazi-poligonu), ima cilj da na popularan način doprinese saobraćajnoj/prometnoj edukaciji učenika i podizanju nivoa preventivnog djelovanja u oblasti saobraćaja/prometa. Takmičenje utiče također na poboljšanje opšteg stanja bezbjednosti u saobraćaju/prometu i zaštite ljudskih života. BIHAMK nastoji edukativno utjecati  na djecu i njihovo ponašanje u saobraćaju/prometu, kako bi se izbjegle katastrofalne posljedice po ovu najranjiviju kategoriju učesnika u saobraćaju.

Deset najbolje plasiranih pojedinca na takmičenju: 

 

Djevojčice

Dječaci

1.        Lejla Gabela

1.        Said Vikalo

2.        Mia Lađević

2.        Amin Imšić

3.        Merjem Hurić

3.        Belmin Hodžić

   4.        Amina Dijedović

   4.        Hamza Imamović

5.        Azra Bećirović

5.        Adin Terzić

BIHAMK je za najuspješnije takmičare uručio pehare i nagrade, a prvoplasiranom dječaku i djevojčici dodjeljen je po bicikl.

Deset (10) najboljih učenika nastavit će borbu u Završnom takmičenju/natjecanju, kako bi se odredila reprezentacija od četiri člana (dva dječaka i dvije djevojčice), koja će po 22. put predstavljati Bosnu i Hercegovinu i BIHAMK na 33. FIA Europskom saobraćajno/prometnom-obrazovnom takmičenju/natjecanju, koje će se ove godine u organizaciji mađarskog Auto-moto kluba MAK održati u Budimpešti (Mađarska), u periodu od 06. do 09. septembra 2018. godine.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole. Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cjelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto-moto klubova. Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, uklonili s web stranice. U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine, izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.” Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Povezane vijesti