Aktuelno

BIHAMK je odnedavno aktivirao posebnu uslugu za vozače sa oštećenim sluhom i govorom. U funkciji je SMS broj 062 090 080, putem kojeg će ova lica komunicirati sa službom Pomoć na cesti BIHAMK-a. Putem ovog broja vozači sa oštećenjima govora i sluha mogu obavjestiti dežurne radnike službe koji bi nakon toga, na isti način, utvrđivali gdje se stranka nalazi i koji oblik pomoći je potreban.

Inače, na području BiH prema dostupnim podacima živi preko 20.000 lica koji imaju probleme sa sluhom i govorom. Ovi građani naše zemlje, od kojih su mnogi i vozači, imaju problema u komunikaciji putem fiksne ili mobilne telefonije, što znatno otežava pružanje usluga razne vrste pa tako i BIHAMK usluga.

Proces narudžbe same usluge je vrlo jednostavan. Naručilac usluge treba poslati SMS poruku sa imenom i prezimenom, brojem tablica na vozilu, te lokacijom i kratkim opisom kvara, nakon čega će najbliže vozilo Službe biti upućeno na intervenciju.

Vaš prijatelj na cesti - BIHAMK - 24 sata sa Vama !

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole.

Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cijelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto moto klubova.

Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome odmah obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, trenutno uklonili s web stranice.

U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.”

Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Utorak
  • Srijeda
  • Četvrtak