Aktuelno

BIHAMK - Bosanskohercegovački auto-moto klub proglašen je najboljim evropskim auto-moto klubom u 2010. godini u oblasti pružanja usluga motorizovanim građanima. Priznanje je dodjelio ARC Europe, asocijacija evropskih auto-moto klubova za pružanje usluga motorizovanim građanima, na svojoj redovnoj godišnjoj konferenciji održanoj od 27. do 29. oktobra u Rigi, glavnom gradu Latvije.

Uručujući ovo veliko priznanje predstavniku BIHAMK-a, ing. Amelu Kadiću, nacionalnom kordinatoru za ARC Europe, Stefan Mueller, predsjednik odbora direktora ARC Europe istakao je da se nagrada daje zbog postizanja najboljih rezultata u oblasti pružanja usluga tehničke pomoći na cesti, brzini prijema poziva za intervenciju, brzini pružanja usluga, procentu otklonjenih kvarova na vozilima, organizaciji tehničkih treninga, korištenju savremene OBD (On-Board Diagnostics) opreme te minimalnom broju žalbi na pružene usluge.

ARC Europe je asocijacija koju su veliki evropski klubovi osnovali za pružanje tehničkih usluga motorizovanim građanima na cesti i okuplja 43 člana – evropska auto-moto kluba koji pružaju usluge pomoći na cesti.

Inače, BIHAMK je i prethodnih godina dobijao priznanja za svoj rad kako kroz brojne pohvale, tako i povjeravanjem organizacije brojnih stručnih skupova te treninga uposlenika na poslovima pomoći na cesti.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole.

Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cijelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto moto klubova.

Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome odmah obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, trenutno uklonili s web stranice.

U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.”

Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Četvrtak
  • Petak
  • Subota
loading ...