Aktuelno

Iako su predstavnici FIA Regije I sukladno novonastaloj situaciji izazvanoj pandemijom korona virusa odlučili da ovogodišnje Europsko saobraćajno/prometno-obrazovno takmičenje/natjecanje otkažu, Bosanskohercegovački auto-moto klub BIHAMK kao organizator nacionalnog  takmičenja/natjecanja ne želeći prekidati višedecenijsku tradiciju odlučio je da isto organizuje i ove godine, ali u nešto izmjenjenom obliku i vremenskom periodu realizacije. Tako je isto prolongirano za početak nove školske godine 2020 - 2021. godine, sukladno trenutnim mogućnostima i još uvijek nesigurnoj situaciji vezanoj za Covid-19.

Obzirom da se i nastava odvija na online platformi, a da BIHAMK već godinama koristi e-testove za realizaciju školskih takmičenja u određenim kantonima, ovogodišnje školsko kvalifikaciono takmičenje/natjecanje organizovaće se i realizovati na istom principu u svim osnovnim školama na teritoriji Bosne i Hercegovine koje pokažu interesovanje za učešće u takmičenju/natjecanju.

Pravilnik o organizaciji i realizaciji ovogodišnjeg takmičenja/natjecanja možete preuzeti OVDJE.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole.

Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cijelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto moto klubova.

Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome odmah obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, trenutno uklonili s web stranice.

U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.”

Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Srijeda
  • Četvrtak
  • Petak
loading ...
Zatvori X