Aktuelno

BIHAMK OBJAVLJUJE: KONKURS ZA DODJELU PRVE FIA STIPENDIJE ZA INŽINJERE AUTOSPORTA

Konkurs za dodjelu FIA stipendije je otvoren od 15. oktobra/listopada 2022. do 15. februara/veljače 2023. godine.

U skladu sa svojom politikom jednakosti, diverziteta i inkluzije, Svjetska automobilistička federacija (FIA) je ove godine pokrenula program stipendiranja master studija za inžinjere autosporta na kojem će prednost pri izboru kadidata imati studenti iz nisko i srednje razvijenih zemalja. Kao punopravni član FIA-e, BIHAMK bi bio izuzetno sretan pomoći da se upravo studentkinji/studentu iz Bosne i Hercegovine dodijeli ova vrijedna stipendija!

Možda ste upravo vi talent kojeg tražimo!

Ostvarite svoje snove, uz plaćene troškove putovanja, boravka i studiranja u Ujedinjenom Kraljevstvu, završite magisterij naprednog inžinjerstva autsporta na prestižnom britanskom Cranflield univerzitetu!

Detaljne informacije o stipendiji saznajte putem linka .

Javite nam se na bihamk@bihamk.ba da zajedno utvrdimo da li ste pogodan kadidat za učešće na konkursu ponuđene stipendije te da odgovorimo na sva vaša dodatna pitanja.

Konkurs za dodjelu FIA stipendije je otvoren od 15. oktobra/listopada 2022. do 15. februara/veljače 2023. godine, a prijaviti se možete putem linka:

Advanced Motorsport Engineering MSc (cranfield.ac.uk)

Prenosimo, šta je, povodom pokretanja ovog programa, izjavio Mohammed Ben Sulayema, predsjednik FIA-e: 

„Zadovoljstvo mi je što mogu objaviti pokretanje prve FIA stipendije za inžinjere autosporta u saradnji sa Univerzitetom Cranfield u Ujedinjenom Kraljevstvu. Istinski vjerujem da bi autosport trebao biti otvoren za sve one koji žele učiti i biti dio autsportskih aktivnosti. Ova stipendija će mladoj osobi koja ne posjeduje dovoljno finansijskih sredstava pružiti priliku da pohađa studij inžinjerstva autosporta na vodećoj svjetskoj visokoškolskoj ustanovi ovog tipa te da usvojena znanja vrati i primjeni ih u svojoj državi i zajednici.“

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole. Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cjelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto-moto klubova. Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, uklonili s web stranice. U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine, izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.” Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Povezane vijesti