Aktuelno

Dana 14. 04. 2021. godine predstavnici Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba održali su sastanak u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona kojem su, između ostalih, prisustvovali i ministar Feliks Vidović i policijski komesar Faik Adilović. Cilj  sastanka je bio prezentiranje baze podataka o saobraćajnim nezgodama. Nakon prezentacije predstavnici BIHAMK-a uručili su Ministarstvu vrijednu donaciju tehničke opreme – 25 prenosnih GPS uređaja za vršenje uviđajnih radnji tokom saobraćajnih nezgoda.

MUP Srednjobosanskog kantona vlastitim sredstvima i znanjem izradio je softver baze podataka u skladu sa Pravilnikom o načinu prikupljanja statističkih podataka o saobraćajnim nezgodama u Bosni i Hercegovini i prema metodologiji Europske komisije za prikupljanje podataka CADaS. Međutim, da bi podaci koji se prikupljaju i unose u bazu podataka bili u potpunosti tačni, za rad policije na terenu neophodno je da posjeduju prenosne GPS uređaje, koji omogućavaju određivanje tačne lokacije saobraćajnih nezgoda i koji mogu poslužiti za dalju analizu i rješavanje problema crnih tačaka, odnosno visokorizičnih dionica.

Pored navedenog, detaljni podaci o saobraćajnim nezgodama poslužiće i BIHAMKu kao baza za pripremu i organizaciju saobraćajno-preventivnih kampanja i istraživanja.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole.

Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cijelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto moto klubova.

Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome odmah obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, trenutno uklonili s web stranice.

U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.”

Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Petak
  • Subota
  • Nedjelja
loading ...