Aktuelno

BIHAMK OSVOJIO PRESTIŽNU INOVACIJSKU NAGRADU FIA REGIJE I ZA 2023.

Dana 01.juna/lipnja 2023. godine na godišnjoj Plenarnoj skupštini FIA Regije I održanoj u Strazburu (Francuska), g. Jorge F. Delgado, predsjednik ove FIA Regije uručio je  Elmedinu Bajramoviću, predsjedniku BIHAMK-a, Inovacijsku nagradu FIA Regije I. U konkurenciji velikih auto i touring klubova sa područja Evrope, Afrike i Biliskog Istoka, BIHAMK je ovo najviše godišnje priznanje FIA Regije dobio za uspješnu realizaciju projekta “Interaktivna mapa punionica električnih vozila u Bosni i Hercegovini”. 


Predsjednički odbor FIA Regije I odabrao je BIHAMK-ov projekt kao najinovativniji u posebnoj kategoriji Inovacijskih nagrada za izuzetne inicijative autoklubova kojima se postižu uštede za članove i korisnike usluga mobilnosti. Ovaj projekat, koji je rezultat marljivog i predanog rada BIHAMK-ovog Sektora za organizaciju pomoći na cesti, preventivu, obrazovanje i inovativnost, ima posebnu vrijednost jer vozačima električnih vozila u Bosni i Hercegovini, kako domaćim tako i stranim, putem e-Touring mape na BIHAMK-oj web stranici (https://bihamk.ba/bs/mapa), omogućava besplatno i jednostavno planiranje neometanog putovanja na cestama u našoj zemlji. Prilikom predstavljanja projekta, istaknuto je da podržava transformacijske procese ka održivoj mobilnosti jer je digitalan i doprinosi očuvanju prirodne sredine.

Svečana dodjela Inovacijskih nagrada bila je prilika za BIHAMK-ove predstavnike na Proljetnim sastancima FIA Regije I da izraze zadovoljstvo i ponos zbog dodjele ovog međunarodnog priznanja koje je još jedna potvrda da BIHAMK djeluje u skladu sa najvišim evropskim i svjetskim standardima u pružanju usluga mobilnosti, te uvjerenje da će nam ova nagrada, kao i sve prethodne, biti podstrek ali i obaveza da dostignuti nivo održimo i dodatno unaprijedimo.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole. Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cjelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto-moto klubova. Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, uklonili s web stranice. U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine, izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.” Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Povezane vijesti