Stanje na cesti u BiH

Opšte informacije

Stanje na cestama 25.06.2017. u 20 : 00 sati

Dobra prohodnost puteva i pojačana frekvencija vozila, karakterišu danas saobraćajnu situaciju u BiH. Vozače savjetujemo da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Povodom praznika Ramazanskog Bajrama, sutra do ponoći, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

Danas se u Međugorju održava proslava obljetnice Gospinih ukazanja, pa se pojačan promet vozila, kao i brojni pješaci hodočasnici, očekuju na putevima u Hercegovini i prilaznim putevima prema Međugorju.

Smanjen je obim radova na putevima, ali vozače svakako podsjećamo na obavezno poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz naše zemlje na graničnim prelazima Doljani i Ivanica. Na ostalim graničnim prelazima, zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Kod sudara za putnike na zadnjem sjedištu koji se nisu vezali sigurnosnim pojasom opasnost od težeg ozljeđivanja i smrtnog stradanja se povećava za tri puta u odnosu na vezane putnike. Zato UVIJEK PROVJERITE JESU LI SVI VAŠI PUTNICI VEZALI SIGURNOSNE POJASEVE !


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Ponedjeljak
  • Utorak
  • Srijeda
X