Stanje na cesti u BiH

Opšte informacije

Stanje na cestama 17. 12. 2017. u 17 : 50 sati

Ugaženog i raskvašenog snijega na kolovozu mjestimično ima u višim predjelima zapadne Bosne. Izdvajamo putne pravce Kupres-Šujica i Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad. Na putnim pravcima Livno-Kupres i Livno-Bosansko Grahovo puše jak vjetar koji mjestimično stvara sniježne nanose. Na ostalim dionicama kolovoz je pretežno mokar, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta. Zbog niskih temperatura vozače upozoravamo na moguću poledicu, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Na magistralnim putevima M-16.2 Jablanica-Prozor i M-14.2 Resanovci-Drvar, kao i na dionicama regionalnih puteva R-413 Karanovac-Turbe i R-467 Olovo-Ribnica, zbog odrona, saobraća se naizmjenično-jednom trakom.

Na učestale odrone zemlje ili kamenja upozoravamo i na ostalim putevima u BiH. Posebno izdvajamo dionice koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zadržavanja na graničnim prelazima nisu duža od 30 minuta.


„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Nikada za vrijeme vožnje ne držite dijete u krilu ili naručju! Kod sudara efektivna težina djeteta se povećava do 20 puta tako da ga nećete moći zadržati. ZAŠTITITE VAŠE DIJETE- UVIJEK  KORISTITE AUTOSJEDALICU ! 


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Nedjelja
  • Ponedjeljak
  • Utorak
X