Stanje na cesti u BiH

Opšte informacije

Stanje na cestama 21.01.2017. u 16 : 50 sati

Pojačan oprez zbog ugaženog snijega ili leda na kolovozu, savjetujemo na dionicama u planinskim predjelima. Izdvajamo putne pravce: Ključ-Bihać, Bosanski Petrovac-Drvar, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad i Livno-Kupres. Zbog niskih temperatura moguća je poledica i na ostalim dionicama, a posebno izdvajamo puteve u višim predjelima, kao i mostove, vijadukte i prilaze tunelima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke skrećemo pažnju na moguće odrone zemlje ili kamenja.

Apelujemo na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je zakonski obavezna za sve kategorije vozila.

Zbog lošeg stanja kolovoza i čestih saobraćajnih nezgoda, ne preporučuje se kretanje dionicom magistralnog puta M-14 Srbljani-Bosanska Krupa. Vozači mogu koristiti alternativni pravac R-402 Cazin-Stijena-Ljusina.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prelazima tokom dana saobraća usporeno.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Nikada nemojte voziti dijete u vozilu a da ga niste smjestili u odgovarajuću sigurnosnu autosjedalicu i ispravno vezali sigurnosnim pojasom. ZAŠTITITE VAŠE DIJETE – UVIJEK KORISTITE AUTOSJEDALICU ! 


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Subota
  • Nedjelja
  • Ponedjeljak
BIHAMK Card