Aktuelno

ZAVRŠENO ŠKOLSKO KVALIFIKACIONO TAKMIČENJE SOT 2024.

Bosanskohercegovački auto-moto klub i ove godine po dvadesetosmi put organizuje Saobraćajno/prometno–obrazovno/odgojno takmičenje/natjecanje učenika osnovnih škola u Bosni i Hercegovini.

Takmičenje/natjecanje se izvodi po izmjenjenom sistemu i sastoji se od školskog, školskog kvalifikacionog i na kraju finalnog takmičenja/natjecanja, izuzev područja gdje postoji tradicija provođenja takmičenja po starom sistemu (Tuzlansko područje i područje Brčko Distrikta).
Školsko kvalifikaciono takmičenje/natjecanje završeno je 10. maja/svibnja 2024. godine, a realizovano je elektronski popunjavanjem online testova.
Spisak takmičara/natjecatelja koji su se plasirali na Finalno takmičenje/natjecanje može se vidjeti OVDJE.

Finalno takmičenje/natjecanje planirano je da se održi u Sarajevu 01. juna/lipnja 2024. godine.

Finalno takmičenje/natjecanje sastoji se od teoretskog takmičenje/natjecanje i praktičnog takmičenja/natjecanja. Teoretski dio se odnosi na poznavanje saobraćajnih propisa, dok je praktični dio vožnja bicikla na posebno pripremljenom poligonu.

Dva dječaka i dvije djevojčice koji ostvare najbolje rezultate činit će ekipu koja će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na ovogodišnjem Europskom takmičenju/natjecanju koje se održava u Parizu u Francuskoj u septembru/rujnu 2024. godine.

Dodatne informacije o praktičnom Finalnom takmičenju/natjecanju biće blagovremeno dostavljene svim takmičarima/natjecateljima i njihovim trenerima.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole. Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cjelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto-moto klubova. Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, uklonili s web stranice. U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine, izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.” Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Povezane vijesti