Aktuelno

PROGLAŠENI POBJEDNICI TAKMIČENJA ''NAJBOLJI MLADI VOZAČ'' ZA 2024. GODINU

Finalno takmičenje u spretnosti vožnje i poznavanja saobraćajnih pravila “Najbolji mladi vozač”, treće po redu, održano je u petak, 24. maja 2024. godine na Zetri u Sarajevu.

Sretni smo što je ovakvo takmičenje organizovao upravo BIHAMK, te što je odziv i ove godine bio odličan! Pobjednici na takmičenju će imati važnu ulogu ambasadora sigurnosti na cestama koji podstiču navike sigurne vožnje kod mladih vozača u Bosni i Hercegovini.

Podsjećamo - u periodu od 26 marta/ožujka do 09. aprila/travnja održan je prvi krug kvalifikacionog teoretskog takmičenja (online test) u kojem je učestvovalo više od 1300 takmičarki i takmičara, od 18 do 26 godina. Na osnovu rezultata prvog testa formirana je rang lista od 165 najuspješnijih takmičara i takmičarki, koji su na testu imali minimalno 85% tačnih odgovora i najkraće provedeno vrijeme za rješavanje testa. Drugi kvalifikacioni krug održan je u periodu od 23-28. aprila/travnja, a na osnovu kojeg smo dobili 50 polufinalista takmičenja. Polufinale je održano 23.5.2024. godine, također na parkingu Zetre, a tom prilikom takmičari i takmičarske su morali izvesti dvije vježbe – slalom vozilom i vožnja unazad. Nakon održanog polufinala, imali smo petnaest finalista, a to su:

1.  

Haris MASLO

Sarajevo  

2.  

Emir MEHIĆ

Sarajevo

3.  

Aldin JANDRIĆ

Livno

4.  

Kenan CERIBAŠIĆ

Tuzla

5.  

Ognjen ZARIĆ

Sarajevo

6.  

Nikola POPOVIĆ

Banjaluka

7.  

Amar ŠAHINOVIĆ

Bosanska Krupa

8.  

Amar PUŠKAR

Sanski Most

9.  

Samir ALIĆ

Kakanj

10.  

Tarik Gačanović

Sarajevo

11.  

Nikola MARIĆ

Sarajevo

12.  

Dino HUSIĆ

Zenica

13.  

Ibrahim POBRIĆ

Brčko

14.  

Namik ŠKREBO

Doboj

15.  

Emin ALIBEGOVIĆ

Sarajevo

Svi finalisti su morali proći četiri zahtjevne vježbe i to ubrzanje vozilom, slalom vozilo, vožnja unazad sa prtljagom, garaža i bočno parkiranje.

Prva tri mjesta zauzeli su: 

  1. Ibrahim POBRIĆ, Brčko
  2. Nikola POPOVIĆ, Banjaluka
  3. Emir MEHIĆ, Sarajevo

Dva prvoplasirana takmičara, Ibrahim i Nikola, učestvovat će na Internacionalnom takmičenju za najboljeg mladog vozača u periodu od 4. do 6. oktobra u Nivelles (Belgija), a pod pokroviteljstvom FIA-e (Federation Internationale de l'Automobile). Svim takmičarima uručeno je BIHAMK članstvo - CLASSIC, a pobjednicima su uručene i novčane nagrade i to: 2.000 KM za prvo mjesto; 1.500 KM za drugo mjesto i 1.000 KM za treće mjesto. 

Zahvaljujemo se partnerima, sponzorima takmičenja - najvećem trgovačkom lancu u Bosni i Hercegovini - "Bingo", firmi "Toyota BH" na ustupljivanju dva vozila - Toyota Corrolla Sedan i Toyota bZ4X, ''HIFA Petrol'' koji je za troje najbolje plasiranih obezbjedio vaučere za gorivo, ''OLX.ba'' koji je svim takmičarima i takmičarkama također uručio vaučere, te ''RedBull'' koji je za finalno takmičenje obezbjedio osvježenje za sve prisutne.

BIHAMK ovim takmičenjem nastoji unaprijediti i promovisati sigurno ponašanje u vožnji kod mladih ljudi. Pobjednici na takmičenju će imati važnu ulogu ambasadora sigurnosti na cestama koji podstiču navike sigurne vožnje kod mladih vozača u Bosni i Hercegovini.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole. Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cjelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto-moto klubova. Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, uklonili s web stranice. U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine, izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.” Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Povezane vijesti