Aktuelno

Predstavnici BIHAMK-a na sastanku FIA CEZ

Predstavnici BIHAMK-a prisustvovali su sastanku FIA Centralno Europske Zone (CEZ) koji je održan 22. aprila/travnja 2014. godine u Podgorici.

Na sastanku, kome je prisustvovao i Predsjednik FIA Jean Todt sa saradnicima, prezentirane su nove inicijative FIA-e na polju razvoja autosporta, realizacije novih programa i projekata nacionalnih asocijacija, regrutovanja mladih kadrova i razvoja talentiranih mladih vozača, te nastavku procesa obuke zvaničnika trka. U svrhu što efikasnije i bolje organizacije, FIA je prezentirala „Uputstvo za razvoj nacionalnih saveza“ koje sadrži smjernice i praktičan alat za razvoj nacionalnih saveza i uspješno organiziranje takmičenja sa akcentom na održivost.

Inače, predstavnici svih članica CEZ-a koji su prisustvovali sastanku (13 nacionalnih saveza), iskazali su zadovoljstvo održanim prezentacijama visokih dužnosnika FIA, uz ocjenu da je to, između ostalog, unijelo i kvalitativno novi sadržaj sastanka ove FIA zone. Slijedeći sastanak FIA CEZ-a biće održan početkom septembra/rujna u Beogradu.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole. Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cjelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto-moto klubova. Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, uklonili s web stranice. U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine, izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.” Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Povezane vijesti