Aktuelno

Posjeta studenata Fakulteta za saobraćaj i komunikacije Tehničkom centru Ilidža

Dana 21. maja 2024. godine studenti treće godine studija Fakulteta za saobraćaj i komunikacije, smjer cestovni saobraćaj, posjetili su Tehnički centar na Ilidži.

Posjetu su realizovali uposlenici Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba iz Sektora za organizaciju pomoći na cesti, preventivu, obrazovanje i inovativnost - Silma Muminović, Anel Raščić, Maja Domazet-Čupović i Emir Mušmulja.

U okviru posjete studenti su se upoznali sa radom BIHAMK-a i to o dijelu pružanja tehničke pomoći vozačima, članstvu, saobraćajno preventivnom sektoru odnosno projektima koji imaju za cilj povećanje sigurnosti u saobraćaju, međunarodnim saradnjama, kao i domenu informisanja javnosti o stanju na cestama.

Studentima je posebno bila zanimljiva aktivnost sa naočalama za simulaciju uticaja alkohola i narkotika, kao i simulatori prevrtanja i čeonog sudara na kojima su uvidjeli važnost i značaj korištenja sigurnosnog pojasa tokom vožnje.

Pored navedenog studenti su se upoznali i sa procesom obavljanja tehničkog pregleda vozila, a uposlenik BIHAMK Asistencije d.o.o. koji radi poslove pomoći na cesti, mehaničar Suad Spahić, pokušao je studentima približiti svoj posao na terenu i objasniti šta je sve bitno za sigurnu vožnju. Kolega Saša Janković, uposlenik BIHAMK TPS, studentima je objasnio proces homologacije i certifikacije motornih vozila.
Ovim putem želimo da se zahvalimo studentima na posjeti i nadamo se da ćemo ovakvih aktivnosti imati još više u budućnosti.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole. Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cjelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto-moto klubova. Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, uklonili s web stranice. U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine, izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.” Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Povezane vijesti