Aktuelno

Posjeta generalne direktorice Autokluba Moldavija (ACM) gđa. Tatiane Mihailove BIHAMK-u

Generalna direktorica Autokluba Moldavije (ACM) i ugledna međunarodna ekspertica cestovne sigurnosti, gđa. Tatiana Mihailova, boravila je u radnoj posjeti BIHAMK-u od 09. do 12. septembra 2024. godine.

U utorak, 10.09., obavila je radni sastanak sa g. Rasimom Kadićem, generalnim sekretarom BIHAMK-a tokom kojeg je razgovarano o modusima buduće saradnje na projektima unaprijeđenja cestovne sigurnosti, posebno u okviru zajedničkog članstva u EASST-u (Istočnom savezu za siguran i održivi promet).

Gđa. Mihailova je potom imala priliku obići kapacitete i upoznati se sa radom BIHAMK-ovog informativnog i pozivnog centra, te BIHAMK Asistencije d.o.o.. Istog dana, u hotelu Marriott, održala je dvosatnu sesiju interaktivnog predavanja na temu “Iskustva Auto-kluba Moldavije na unaprijeđenja sigurnosti ranjivih učesnika u cestovnom prometu”. Kao ekspertica koja je u ime vodećih međunarodnih asocijacija za unaprijeđenje sigurnost u cestovnom saobraćaju (FIA Fondacije, iRAP-a, EASST-a, UN Globalnog saveza), realizirala veliki broj uspješnih projekata, gđa. Mihailova je učesnicima ovog stručnog skupa u organizaciji BIHAMK-a prenijela izuzetno vrijedna znanja i iskustva koja svoju primjenu mogu naći i na bosanskohercegovačkim cestama.

Na kraju ove uspješne posjete, gđa. Mihailova i g. Kadić su se složili o potrebi za intenziviranjem saradnje između ACM-a i BIHAMK-a, iskazavši uvjerenje da posjeta predstavlja tek početak dugoročne saradnje između dvije organizacije koje dijele iste vrijednosti i ciljeve i koja će rezultirati brojnim značajnim projektima i inicijativama za unaprijeđenje sigurnosti za sve učesnike cestovnog saobraćaja, kako u bosanskohercegovačkim, tako i u regionalnim okvirima.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole. Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cjelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto-moto klubova. Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, uklonili s web stranice. U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine, izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.” Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Povezane vijesti