Aktuelno

OTVORENJEM KORISNIČKOG CENTRA I SVEČANOM SKUPŠTINOM BIHAMK OBILJEŽIO 69.GODIŠNJICU

Povodom obilježavanja 69. godišnjice postojanja, danas je u centrali BIHAMK-a svečano pušten u promet Korisnički centar BIHAMK-a.

Nakon deset godina stabilnog rasta i konstantnog ulaganja u razvoj novih usluga, protekla godina je bila izuzetno uspješna na svim poljima, a posebno na polju članstva i članskih usluga, tako da je BIHAMK ostvario povećanje broja članova od 20 % , te trenutno ima preko 41.000 aktivnih članova. Korisnički centar BIHAMK-a je dio strategije ravnomjernog razvoja pratećih službi i daljni korak u razvoju i poboljšanju usluga našim članovima i građanima.

Nakon otvaranja Korisničkog centra, u okviru programa obilježavanja godišnjice BIHAMK-a u hotelu „Hollywood“ na Ilidži održana je Svečana Skupština BIHAMK-a.

U prisustvu članova Skupštine i brojnih gostiju, za poseban doprinos ostvarenju programskih ciljeva i zadataka BIHAMK-a, kolektivima i pojedincima su dodjeljena tradicionalna priznanja BIHAMK-a, zlatne i srebrne plakete i značke.

Također, u cilju poticanja saobraćajno-preventivnih aktivnosti, na svečanoj Skupštini i ove godine su uručena tradicionalna priznanja “Najuspješnija škola” i “Najuspješniji nastavnik”. Na osnovu rezultata ostvarenih u prošlogodišnjem ciklusu saobraćajno-obrazovnih takmičenja, najuspješnijom školom proglašena je OŠ “Poljice“ iz Lukavca kojoj pored priznanja pripada i materijalna nagrada - biciklo za rad školske saobraćajne sekcije i dvije biciklističke kacige. Za najuspješnijeg nastavnika proglašen je Hasan Kasumović, nastavnik u istoj školi, kojem je pored priznanja dodjeljena i novčana nagrada u iznosu od 500 KM.

Svečanoj Skupštini BIHAMK-a prisustvovao je Predsjednik COFO-a, Koordinacijskog foruma auto-moto klubova Srednje i Istočne Evrope, gospodin Danijel Starman i zvanična predstavnica Austrijskog auto-touring kluba (ÖAMTC) koja je jednom članu BIHAMK-a simbolično uručila autosjedalicu za djecu, što je dio donacije od 150 autosjedalica koje će ovaj Klub uručiti BIHAMK-u.

Dobitnici priznanja BIHAMK-a

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole. Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cjelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto-moto klubova. Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, uklonili s web stranice. U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine, izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.” Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Povezane vijesti