Aktuelno

OBAVIJEST VOZAČIMA O MOGUĆNOSTI KORIŠTENJA PRAVNIH USLUGA U SLUČAJU SAOBRAĆAJNE NEZGODE

...u Austriji i Njemačkoj !    

Obavještavamo sve članove i zainteresirane građane da je potpisan Protokol o suradnji s pravnom tvrtkom BECS-INTERNATIONAL (Nürnberg, Njemačka), specijaliziranom za pružanje usluga zastupanja klijenata u naplati osiguravateljskih šteta i potraživanja vozačima motornih vozila nakon saobraćajnih i drugih nezgoda.

Naša saradnja uključuje, između ostalog, i obavještavanje naših članova o mogućnosti korištenja usluga BECS-INTERNATIONAL u slučaju potrebe (saobraćajne nezgode), kao i brzu i efikasnu komunikaciju između članova i BECS-INTERNATIONAL na službenim jezicima u Bosni i Hercegovini (bosanski, hrvatski ili srpski).

U slučaju poziva člana za pomoć na cesti u Austriji ili Njemačkoj, odmah ćemo člana obavijestiti o mogućnosti korištenja usluga BECS-INTERNATIONAL, koji će, u slučaju da član odluči koristiti njihove usluge, preuzeti sve pravne i druge aktivnosti za našeg člana kako bi najbolje i najefikasnije zaštitio njegovo ili njeno pravo u konkretnom slučaju, te se u tom slučaju uspostavlja poslovna saradnja između korisnika (člana) i BECS-INTERNATIONAL.

Ova saradnja temelji se na obostranoj želji za pružanjem dodatnih usluga i olakšavanjem procesa naplate osiguravateljskih šteta za članove BIHAMK-a, te ovaj korak u našem radu ima za cilj olakšati procese naplate osiguravateljskih šteta i zaštititi prava naših članova u slučaju oštećenja svoje i tuđe imovine.

Saradnja stupa na snagu od oktobra/listopada tekuće godine.

Za dodatne informacije i upite, molimo kontaktirajte:

BECS-INTERNATIONAL:

Adresa: ul. Kirchenberg 2-4, D-90482 Nürnberg, Njemačka

Web stranica: https://becs-international.com/

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole. Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cjelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto-moto klubova. Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, uklonili s web stranice. U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine, izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.” Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Povezane vijesti