Aktuelno

FINALNO 27.SAOBRAĆAJNO-OBRAZOVNO TAKMIČENJE

Dana 03. juna/lipnja 2023. godine u OŠ ''Avdo Smailović'' u Sarajevu održano je 27. Saobraćajno/prometno-obrazovno/odgojno takmičenje/natjecanje. Školsko kvalifikaciono saobraćajno/prometno-obrazovno takmičenje/natjecanje realizovano je u periodu od 15. maja/svibnja do 19. maja/svibnja 2023. godine u okviru kojeg su takmičari/natjecatelji elektronskim putem popunjavali online testove na BIHAMK-ovoj softverskoj platformi „e-testovi“. Svi takmičari/natjecatelji koji su zadovoljili kriterije date Pravilnikom, direktno su se plasirali na Finalno takmičenje/natjecanje.

Na Finalnom saobraćajno/prometno - obrazovnom takmičenju/natjecanju učešće je zauzelo ukupno 52 takmičara/natjecatelja iz cijele Bosne i Hercegovine. Ove godine takmičenje/natjecanje je održano po starom sistemu odnosno sastojao se teoretskog i praktičnog dijela (poznavanje saobraćajnih propisa i spretnosti vožnje bicikla na specijalno pripremljenoj stazi - poligonu).

Na osnovu pojedinačnih rezultata sa finalnog takmičenja/natjecanja određena su prva tri mjesta u konkurenciji djevojčica i dječaka.

U konkurenciji djevojčica najbolje rezultate postigli su:

1. Amna IMŠIĆ, ''ŠESTA OSNOVNA ŠKOLA'' BREZOVO POLJE,
2. Maida ŠEHIĆ, OŠ ''DUBRAVE'' ŽIVINICE,
3. Lana PETROVIĆ, OŠ ''SV. FRANJO'' TUZLA.


U konkurenciji dječaka najbolje rezultate postigli su:

1. Emil BEGUNIĆ, OŠ ''RAPATNICA'' SREBRENIK.
2. Adin TURAK, OŠ ''SEONICA'' KONJIC,
3. AJNUR HADŽIĆ, ''ŠESTA OSNOVNA ŠKOLA'' BREZOVO POLJE.

Najbolje plasiranim pojedincima organizator je obezbijedio vrijedne nagrade (bicikla i diplome), dok su svim takmičarima/natjecateljima, školama i nastavnicima podjeljene zahvalnice za učešće na ovoj tradicionalnoj manifestaciji.

Ekipu BIHAMK-a koja će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Europskom takmičenju/natjecanju čine dva dječaka i dvije djevojčice, a detaljne informacije o daljnjim aktivnostima biće naknadno dostavljene takmičarima/natjecateljima i njihovim trenerima.

Europsko takmičenje/natjecanje održati će se u Baru u Crnoj Gori u periodu od 22.-25. septembra/rujna 2023. godine.

Čestitamo svim učesnicima, trenerima i školama koji su zauzeli učešće na ovogodišnjem Saobraćajno/prometno-obrazovnom/odgojnom takmičenju/natjecanju.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole. Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cjelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto-moto klubova. Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, uklonili s web stranice. U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine, izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.” Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Povezane vijesti