Aktuelno

Centralnoevropska zona (CEZ) FIA

PROGLAŠENI POBJEDNICI, USVOJEN KALENDAR TAKMIČENJA

Tokom dvodnevnog okupljanja u Pragu u povodu manifestacije proglašenja pobjednika u trkama CEZ-a u 2014. godini, predstavnici zemalja članica CEZ-a, usvojili kalendar takmičenja za narednu godinu u koji su uvrštene tri trke iz BiH.

Prag je u subotu 13. decembra/prosinca 2014. godine bio centar okupljanja ljubitelja auto sporta iz 12 zemalja FIA Centralnoevropske zone (CEZ-a). Povod za okupljanje bila je FIA CEZ svečana ceremonija proglašenja pobjednika za 2014. godinu, kojoj su prisustvovali predstavnici BIHAMK-a i Sportskog auto – moto saveza Bosne i Hercegovine (SAMS BIH).

Kako je uobičajeno tokom održavanja ove manifestacije, upriličen je CEZ sastanak na kome su usvojeni FIA CEZ rezultati za 2014. godinu, razmatran i usvojen preliminarni kalendar za 2015. godinu, kao i izmjena i dopuna pravilnika CEZ-a po disciplinama za slijedeću godinu. Ono što je važno za našu zemlju, klubove, takmičare i sve ljubitelje auto sporta jeste uvrštavanje brdske trke „Velika nagrada Cazina 2015.“ (15./16. avgust/kolovoz 2015. godne), kružne auto trke „Nagrada Banja Luke 2015.“ (06./07. juni/lipanj 2015. godine), kao i relija "Jahorina 2015.“ (termin će biti određen naknadno).

Centralni događaj, svečana ceremonija proglašenja pobjednika za 2014. godinu održana je u hotelu "Mariot", na kojoj su nagrađena po tri prvoplasirana takmičara kroz sedam različitih disciplina.“

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole. Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cjelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto-moto klubova. Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, uklonili s web stranice. U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine, izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.” Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Povezane vijesti