Aktuelno

BIHAMK zlatni sponzor 2. Maximum Tuning Show-a

Proteklog vikenda (20. I 21. 07.2024. godine) na BIHAMK-ovom poligonu u Butmiru održan je drugi po redu Maximum tuning show u organizaciji kluba TCM, Tuning Club Maximum.

Skup je okupio ljubitelje automobila iz cijele regije, a podršku ovom show-u dao je i BIHAMK, kao vodeća organizacija na polju unapređenja cestovne sigurnosti saobraćaja.

Na ovom takmičenju učestvovalo je oko 150 automobila iz čitave regije. Preko 400 posjetilaca uživalo je u takmičenju, a oni koji su željeli mogli su pokazati i svoje vozilo. Takmičarski dio je uključivao ocjenu stylinga i ocjenu glasnoće automobila (db drag). Također, održana su i druga mini takmičenja, kao što su mini fudbal i test snage i izdržljivosti (držanje felge i guranje kamiona do cilja).

Organizatori su obezbijedili prigodne nagrade za najbolje takmičare u svim kategorijama, ali i za posjetioce.

BIHAMK je u sklopu svoje misije promovisanja sigurnosti u saobraćaju aktivno doprinio ovom događaju kroz edukaciju i podsjećanje na odgovorno ponašanje u saobraćaju. Posjetioci su imali priliku probati simulator čeonog sudara i simulator prevrtanja, te na taj način iskusiti okolnosti realne saobraćajne nezgode i uvjeriti se u značaj korištenja sigurnosnog pojasa. Ovaj angažman reflektuje posvećenost BIHAMK-a ka stvaranju sigurnijeg okruženja za sve učesnike u saobraćaju.

Ukazano je i na druge opasnosti u saobraćaju, kao što su alkohol i narkotici. Uz pomoć naočala koje simuliraju dejstvo alkohola i narkotika učesnici su mogli osjetiti kako alkohol i narkotici utiču na njihove psihofizičke sposobnosti tj. na njihovu koordinaciju pokreta i orijentaciju u prostoru.

Čestitamo organizatorima na odličnom takmičenju, te se nadamo da ćemo ovakvih manifestacija i druženja imati još više u budućnosti.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole. Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cjelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto-moto klubova. Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, uklonili s web stranice. U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine, izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.” Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Povezane vijesti