Aktuelno

BIHAMK-u dodjeljeno Posebno priznanje za primjer uspješne saradnje između klubova FIA Regije I

Kvalitet djelovanja Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba i njegovi kontinuirani napori na izgradnji i unapređivanju saradnje sa klubovima iz međunarodne FIA mreže klubova, posebno u okviru pripadajuće FIA Regije I (Evropa, Bliski Istok i Afrika) prepoznati su i nagrađeni tokom FIA Međunarodne konferencije klubova FIA Regije I koja je održana u Luksemburgu od 13. do 15. maja/svibnja 2014.g.

Odlukom žirija sačinjenog od najviših zvaničnika ove FIA Regije klubovima iz Bosne i Hercegovina, Austrije i Tanzanije: BIHAMK-u, ÖAMTC-u i AA Tanzanija dodijeljeno je Posebno priznanje u okviru tradicionalne Inovacijske nagrade FIA Regije I u kategoriji Uspješnih zajedničkih inicijativa međuklupske saradnje spomenute FIA Regije.

BIHAMK je posebno počastvovan i činjenicom da je zajedno sa dva pobrojana kluba prvi dobitnik ovog priznanja jer je kategorija Uspješnih zajedničkih inicijativa klubova FIA Regije I uvedena tek ove godine. Kako je na svečanoj dodjeli Innovacijskih nagrada FIA Regije I pojasnio g. Werner Kraus, Predsjednik ÖAMC-a i donedavni Predsjednik FIA Regije I, Posebno priznanje za primjer međuklupske saradnje dodijeljeno je za uspješnu realizaciju projekta donacije ÖAMTC-ovih vozila za pomoć na cesti i dječijih autosjedalica u cilju ostvarenja direktnog pozitivnog uticaja na podizanje nivoa cestovne sigurnosti u Regionu.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole. Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cjelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto-moto klubova. Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, uklonili s web stranice. U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine, izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.” Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Povezane vijesti