Aktuelno

18. SOT učenika osnovnih škola BiH

07. juna/lipnja 2014. godine u Kulturno-sportskom centru u Ilijašu održano je 18. saobraćajno/prometno obrazovno takmičenje/natjecanje učenika osnovnih škola u BiH. Na takmičenju je učestvovalo 6 ekipa, odnosno 34 najboljih pojedinaca sa područnih takmičenja/natjecanja.

Najbolje plasirani su:

Djevojčice :
1. HANA TURAK
2. ADINA PODANOVIĆ

Dječaci
1. ELDAR SARAJLIĆ
2. AMAR BEGANOVIĆ

Oni će predstavljati Bosnu i Hercegovinu i BIHAMK na 29. FIA Europskom saobraćajno-obrazovnom takmičenju, koje će se ove godine u organizaciji norveškog Auto-moto kluba NAF održati u Lillestromu (Norveška), u periodu od 05. do 07. septembra/rujna 2014. godine.


REALIZIRANA KAMPANJA " SIGURNIM KORACIMA KROZ ŽIVOT"

U okviru UN akcije BIHAMK je realizirao kampanju "Sigurnim koracima kroz život" s ciljem povećanja svijesti vozača o djeci kao ravnopravnim učesnicima u saobraćaju, kao i povećanju svijesti djece o opasnostima koje se kriju u saobraćaju na cestama.

U okviru kampanje, koja je realizirana 7. juna/lipnja 2014. godine u Ilijašu u periodu od 09.00 - 12.00 sati, jednoobrazno obučena djeca osnovnih škola su kratkom šetnjom na realiciji Plato KSC Ilijaš - ulica Hašima Spahića - ulica Kakanjska - zgrada Općine - šetalište - Plato KSC Ilijaš, skrenula pažnju vozačima na prisustvo djece na cesti. Po povratku, na Platou KSC Ilijaš djeca su se takmičila u izradi likovnih radova na temu kampanje ili u vožnji bicikla. Najbolji su osvojili i vrijedne nagrade:

1. Tablet za prvo mjesto u vožnjibicikla : MUSIĆ AHMED, OŠ Musa Ćazim Ćatić Sarajevo
2. Fotoaparat za drugo mjesto: ILMA KADIĆ, OŠ Musa Ćazim Ćatić Sarajevo
3. MP 3 za treće mjesto: ANES ĐUNUŠIĆ, OŠ Musa Ćazim Ćatić Sarajevo

1. Tablet za prvo mjesto u izradi likovnih radova : AMAR BERIŠA, OŠ Hašim Spahić Ilijaš
2. Fotoaparat za drugo mjesto: BERINA MUSIĆ, OŠ Čengić Vila I
3. MP 3 za treće mjesto:VATRIĆ ADNA, V Osnovna škola Ilidža

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole. Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cjelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto-moto klubova. Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, uklonili s web stranice. U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine, izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.” Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Povezane vijesti