Aktuelno

U periodu od 01 - 15. juna/lipnja 2023. godine Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK) proveo je prvi krug kvalifikacionog dijela državnog takmičenja „Najbolji mladi vozač“. Na osnovu rezultata prvog testa formirana je rang lista od 137 najuspješnijih takmičarki i takmičara, koji su na testu imali minimalno 85% tačnih odgovora i koji su se plasirali u drugi krug kvalifikacionog dijela takmičenja.

Drugi krug kvalifikacionog dijela takmičenja (teoretski online test) održat će se u periodu od 10 - 14. jula/srpnja 2023. godine, te će se na finalno praktično takmičenje plasirati 20 najuspješnijih kandidata, koji budu imali najveći broj tačnih odgovora i najkraće provedeno vrijeme za rješavanje testa.

Svi kandidati koji su se plasirali u drugi krug kvalifikacionog dijela takmičenja bit će obaviješteni putem e-maila (e-mail adresa sa kojom su se registrovali na takmičenje) o načinu provođenja drugog online teoretskog testa.

Rang listu najuspješnijih takmičarki i takmičara iz prvog kruga kvalifikacionog dijela takmičenja možete pogledati OVDJE.

Finalno takmičenje

Finalno, praktično takmičenje će se održati 08. septembra/rujna 2023. godine, u Sarajevu (poligon Zetra). Praktični dio će se sastojati od više disciplina koje će svaki od takmičara odraditi tokom takmičenja. Tom prilikom će se ocjenjivati vozačke sposobnosti takmičara pri upravljanju motornim vozilom, mogućnost savladavanja prepreka na poligonu, pravilna vožnja u saobraćaju, prva pomoć, kao i snalaženje u drugim specifičnim situacijama u saobraćaju.

Plasman takmičara će se odrediti na osnovu postignutih rezultata u svim disciplinama. Krajnji rezultat svakog takmičara će se dobiti sabiranjem vremena svih disciplina, a rezultat će biti bolji što je ukupno vrijeme takmičara manje. Za greške koje takmičari naprave, tokom bilo koje od disciplina, dobijat će penale koji će se pretvarati u sekunde i dodavati na krajnje vrijeme svake od disciplina u kojoj su greške napravljene.

Nagrade na državnom finalnom takmičenju:
1. mjesto – 2.000 KM
2. mjesto – 1.500 KM
3. mjesto – 1.000 KM

Dva najbolja takmičara sa državnog prvenstva će se plasirati na Internacionalno takmičenje za najboljeg mladog vozača, pod pokroviteljstvom FIA-e, koje će se održati od 06 - 08. oktobra/listopada 2023. godine u Beču (Austrija).
Za sve takmičare koji se plasiraju na državno finalno takmičenje BIHAMK će obezbijediti prigodne poklone, Classic članski paket BIHAMKa za pomoć na cesti, te platiti putne troškove i hranu i piće na dan takmičenja.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole.

Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cijelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto moto klubova.

Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome odmah obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, trenutno uklonili s web stranice.

U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.”

Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Četvrtak
  • Petak
  • Subota
loading ...