Aktuelno

Bosanskohercegovački auto-moto klub u skladu sa Ugovorom sa JP Ceste Federacije Bosne i Hercegovine na području kantona:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

 • Unsko-sanskog    
 • Tuzlanskog 
 • Zeničko-dobojskog 
 • Bosansko-podrinjskog
 • Sarajevskog
 • Hercegovačko-neretvanskog
 • Srednjobosanskog   

obavezan je svim motorizovanim građanima koji posjeduju vozilo registrovano u Federaciji BiH pružiti tri besplatne usluge pomoći na javnim cestama godišnje, a najviše jednu uslugu tokom mjeseca. Besplatne usluge pomoći na cesti  koje se mogu dobiti pozivom na broj 1282 (bez pozivnog!) podrazumjevaju:

 1. informacije o stanju i prohodnosti cesta i uvjetima za vožnju u Bosni i Hercegovini, i
 2. tehničku pomoć na cesti u cilju osposobljavanja vozila za nastavak putovanja (popravka manjeg kvara na vozilu )

Ako se utvrdi da se kvar ne može otkloniti na cesti motorizovani građani imaju pravo i na uklanjanje neispravnih i oštećenih vozila sa kolovoza do baze AMK, najbliže servisne radionice ili do odgovarajućeg parkinga po zahtjevu vlasnika na udaljenost od maksimalno 3 kilometra od lokacije kvara, a u cilju nesmetanog odvijanja prometa.

Vozilima koja se nalaze u kvaru izvan ceste na javnim parkinzima i prostorima za mirovanje mogu se pružiti besplatne usluge opravke vozila na licu mjesta, s tim da će prednost imati vozila koja trebaju pomoć na cesti. Vozila izvan ceste nemaju pravo na besplatne usluge prijevoza jer ne ometaju saobraćaj za druga vozila i učesnike u saobraćaju.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole.

Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cijelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto moto klubova.

Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome odmah obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, trenutno uklonili s web stranice.

U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.”

Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

 • Subota
 • Nedjelja
 • Ponedjeljak
loading ...