Aktuelno

Usluge pomoći na cesti za građane koji posjeduju vozilo registrovano u Federaciji BiH:

Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK) u skladu sa Ugovorom sa JP Ceste Federacije Bosne i Hercegovine je obavezan svim motorizovanim građanima koji posjeduju vozilo registrovano u Federaciji BiH pružiti tri  b e s p l a t n e  usluge pomoći na javnim cestama godišnje, a najviše jednu uslugu tokom mjeseca, na području sljedećih kantona:                                                                                                   

 • Unsko-sanskog
 • Tuzlanskog
 • Zeničko-dobojskog
 • Bosansko-podrinjskog
 • Sarajevskog
 • Hercegovačko-neretvanskog
 • Srednjobosanskog

Besplatne usluge pomoći na cesti mogu se dobiti pozivom na broj 1282 ili 033/282-100 i podrazumijevaju:

 1. Informacije o stanju i prohodnosti cesta i uvjetima za vožnju u Bosni i Hercegovini,
 2. Dvije usluge popravka manjeg kvara na vozilu u cilju osposobljavanja vozila za nastavak putovanja, i
 3. Ukoliko se utvrdi da se kvar ne može otkloniti na cesti, jednu uslugu prijevoza vozila do baze auto-moto kluba (AMK) ili najbliže servisne radionice ili do odgovarajućeg parkinga, po zahtjevu vlasnika, na udaljenost od maksimalno 15 kilometra od lokacije kvara, a u cilju nesmetanog odvijanja saobraćaja.

 

Vozilima koja se nalaze u kvaru izvan ceste na javnim parkinzima i prostorima za mirovanje mogu se pružiti besplatne usluge popravke vozila na licu mjesta, s tim da će prednost imati vozila koja trebaju pomoć na cesti. Vozila izvan ceste nemaju pravo na besplatne usluge prijevoza jer ne ometaju saobraćaj za druga vozila i učesnike u saobraćaju.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole.

Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cijelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto moto klubova.

Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome odmah obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, trenutno uklonili s web stranice.

U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.”

Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

 • Srijeda
 • Četvrtak
 • Petak
loading ...