Radar

Procjena rizika na cestama zemalja dunavske regije

Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK) je u saradnji sa partnerima iz devet zemalja, sredinom 2018. godine pokrenuo projekat RADAR (Projekat procjene rizika na cestama zemalja dunavske regije), koji ima za cilj identificirati i smanjiti rizik od nesreća na cestama zemalja dunavske regije.

Veliki dio cestovne mreže na teritoriji zemalja dunavske regije ima visoki rizik od nastanka saobraćajnih nesreća, dok je stopa smrtnosti u mnogim zemljama viša od prosjeka u Evropi. Mnoge zemlje nemaju adekvatno razvijenu svijest o sigurnosti na cestama, dok je cestovna infrastruktura nedovoljno razvijena i u mnogim oblastima neadekvatna, često i vrlo opasna.

RADAR projekat će uz pomoć vodećih i odgovornih institucija i organa u zemljama dunavske regije, prepoznati prepreke i razviti strategiju za podizanje svijesti i važnosti pravilne cestovne infrastrukture u regiji.

Aktivnosti projekta RADAR mogu se pratiti na:

web stranici
Facebook stranici: @ RADAR2018projekat
YouTube kanalu
Twitteru: @ RADARproject1
LinkedIn profilu

Ovo je projekat koji se bavi pitanjima bolje efikasnosti, integracije i energije na putevima zemalja dunavske regije. Projekat je finansiran od strane Evropske unije u okviru Evropskog fonda za regionalni razvoj (ERDF), Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) i Instrumenta evropskog susjedstva (ENI). U sklopu projekta biće održana i serija kurseva i obuka u oblasti sigurne cestovne infrastrukture. Cilj projekta je da se kroz međunarodnu saradnju poboljša cestovna infrastruktura kako bi se smanio rizik na cestama zemalja dunavske regije, te da se podigne svijest o važnosti poboljšanja cestovne infrastrukture.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole.

Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cijelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto moto klubova.

Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome odmah obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, trenutno uklonili s web stranice.

U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.”

Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Nedjelja
  • Ponedjeljak
  • Utorak
loading ...
Zatvori X
}