Aktuelno

U periodu od 14. do 16. decembra/prosinca 2017. godine Sportski auto – moto savez Austrije bio je domaćin dva velika događaja  - FIA sportskog regionalnog kongresa i FIA CEZ svečane ceremonije proglašenja pobjednika za 2017. godinu.  

Pred početak kongresa održan je redovni FIA CEZ sastanak na kojem su usvojeni konačni FIA CEZ rezultati za 2017. godinu i razmatran i usvojen preliminarni kalendar i pravilnici za 2018. godinu. Iz naše zemlje u FIA CEZ kalendar za 2018. godinu uvrštena je brdska trka “Cazin” (28./29. juli/srpanj) i reli “Jahorina” (13./14. oktobar/listopad).Ovogodišnji FIA sportski regionalni kongres obilovao je veoma sadržajnim temama: odnosi i upoznavanje FIA-e sa svojim članicama, struktura ASN-ova i upravljanje, licenciranje i sportski funkcioneri, radionice sa temama koje su se odnose na discipline: brdo, autocross i drift, kao i teme koje su se odnosile na osiguranja. Na kraju predavanja prisutnima se obratio Predsjednik FIA-e Gospodin Jean Todt kome su predstavnici svih saveza iznijeli svoje mišljenje o održanom kongresu. Potom je Predsjednik FIA-e Gospodin Todt uručio certifikate svim učesnicima čime je zaključen rad kongresa.

Nakon ovog skupa upriličena je i tradicionalna FIA CEZ svečana ceremonija proglašenja pobjednika za 2017. godinu. Među nagrađenim takmičarima u FIA CEZ za 2017. godinu sasvim zasluženo našao se i naš Jasmin Hrnić član AK “CRANKSHAFT” iz Banja Luke koji je osvojio treće mjesto u disciplini krug u divziji D4 – 1600.


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Nedjelja
  • Ponedjeljak
  • Utorak