Aktuelno

Pored usluga tehničkog pregleda i registracije vozila, servisiranja vozila i homologacije pojedinačnog vozila od 06. februara/veljače 2013.godine u Tehničkom centru TEHPROV-a d.o.o. Ilidža, Blažujski drum 78., moguće je vršiti poslove u oblasti certificiranja vozila.

Zakonski je propisano je da motorna i priključna vozila koja se pojedinačno proizvode, prepravljaju ili popravljaju u većem obimu ili su im oštećeni sklopovi i uređaji značajni za sigurno sudjelovanje u prometu na cestama prije puštanja u promet, moraju biti podvrgnuta ocjenjivanju usklađenosti konstrukcijskih i sigurnosnih karakteristika s odgovarajućim važećim propisima u BiH.

Poslovi u oblasti certificiranja vozila podjeljeni su u nekoliko oblasti i shodno tome TEHPROV d.o.o. pruža usluge certificiranja za sljedeće promjene na vozilima:

- verifikacija brojeva na pogonskom agregatu i šasiji vozila,
- ukucavanje broja na pogonski agregat ili šasiju vozila,
- zamjena pogonskog agregata,
- remont pogonskog agregata,
- zamjena šasije vozila,
- rekonstrukcija ili prepravka vozila,
- sastavljanje vozila,
- utvrđivanje tehničkih karakteristika,
- ugradnja sistema dvojnih / pomoćnih komandi,
- izrada novih vozila i
- ugradnja sistema za pogon vozila na alternativna goriva (plin).

           

Potrebna dokumentacija koja se prilaže prilikom podnošenja zahtjeva za certificiranje vozila zavisi od vrste ispitivanja.

Za više informacija kontaktirajte nas na tel: +387 (0) 33 777 102 ili nas posjetite u Tehničkom centru TEHPROV-a na Ilidži, Blažujski drum 78.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole.

Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cijelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto moto klubova.

Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome odmah obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, trenutno uklonili s web stranice.

U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.”

Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Četvrtak
  • Petak
  • Subota
loading ...