Tema mjeseca

OSJEĆAJ SIGURNOSTI GDJE GOD KRENULI

U slučaju kvara na cesti iskusan tim mehaničara BIHAMK-a širom Bosne i Hercegovine pružiće pomoć na licu mjesta -  Sa novim pogodnostima u CLASSIC i PLUS članskim paketima, putovanje je  sigurnije. 

Planiranje putovanja je kompleksan posao i često iziskuje osiguranje od posljedica neželjenih događaja. Za osjećaj sigurnosti gdje god krenuli, važno je imati pouzdanog partnera na kojeg ćete se osloniti na putovanju ukoliko vam se dogodi neugodna situacija kakva je saobraćajna/prometna nezgoda ili kvar na vozilu. Članovi BIHAMK-a imaju tu privilegiju, jer u takvim situacijama mogu dobiti svu potrebnu, stručnu i prijateljsku pomoć i biti adekvatno zbrinuti bilo kada i bilo gdje. Osim efikasne pomoći na cesti, članski paketi BIHAMK-a sadrže skup raznovrsnih usluga i pogodnosti koje putovanje čine sigunijim i sadržajnijim.

Sa CLASSIC članstvom pomoć na cesti u šest država

Prateći trendove i potrebe članova BIHAMK je uveo značajne novine u člansku ponudu CLASSIC i PLUS. Posebna pažnja posvećena je olakšicama koje omogućavaju veću mobilnost, pa tako vlasnici CLASSIC kartica od ove godine uslugu pomoći na cesti, pored BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, mogu ostvariti i u Sloveniji i Albaniji. Dodatna pogodnost u okviru CLASSIC paketa su i pomoćne usluge u slučaju trajnog kvara vozila ili havarisanog vozila (rent-a-car; smještaj; povratna karta kući) do iznosa od 250,00 KM. Od prošle godine BIHAMK CLASSIC paket je bogatiji za pogodnost putničkog zdravstvenog osiguranja koje dodatno pomaže u prevazilaženju eventualnih neprijatnosti prilikom putovanja.

Osim navedenih novina, izborom BIHAMK CLASSIC kartice članovi imaju pravo na čitav spektar pogodnosti kao što su:

- Besplatna tehnička pomoć na cesti na području Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Albanije i Slovenije – jednom godišnje;
- Besplatan prijevoz vozila u kvaru na području BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Albanije i Slovenije do 30 km ili izvlačenje vozila do 5 m – jednom godišnje;
- Besplatna tehnička pomoć na cesti na području BiH – dva puta godišnje
- Besplatan prijevoz vozila havarisanog u saobraćajnoj/prometnoj nezgodi na području BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Albanije i Slovenije – jednom godišnje.

Također, BIHAMK svojim CLASSIC članovima omogućava ostvarenje značajnih ušteda prilikom kupovine raznovrsnih proizvoda i usluga kod mnogobrojnih partnera u okviru programa Show your Card i BIHAMK BONUS, učešće u akcijama sezonske pripreme vozila u organizaciji BIHAMK-a – dva puta godišnje, sniženu cijenu usluga u servisnim radionicama BIHAMK-a ili matičnog AMK te besplatan periodični primjerak članskog magazina „BIHAMK AUTO“.

Sa PLUS članskim paketom sada pomoćne usluge do 500 KM

Vlasnici BIHAMK PLUS kartice imaju osiguranu visokokvalitetnu pomoć na cesti u cijeloj Evropi te brojne pomoćne usluge. U cilju veće sigurnosti i mobilnosti tokom putovanja BIHAMK PLUS paket je bogatiji za uslugu prijevoza vozila u kvaru u kontinentalnoj Evropi do najbližeg servisa, a u BiH do 100 km, uz dodatni prijevoz vozila u BiH do 20 km ili izvlačenje vozila do 5 metara. Dodatna pogodnost za sve vlasnike BIHAMK PLUS kartice je i to što se vrijednost pomoćnih usluga (rent-a-car; smještaj; povratna karta kući) povećala na iznos od 500,00 KM.

Od mnogobrojnih pogodnosti BIHAMK PLUS članstva izdvajamo:

- Tehnička pomoć na cesti – u BiH besplatno tri puta godišnje, a u zemljama kontinentalne Evrope besplatno jednom godišnje);
- Prijevoz vozila havarisanog u saobraćajnoj/prometnoj nezgodi/nesreći na području BiH (besplatno jednom godišnje);
- Prijevoz vozila u kvaru na području kontinentalnog dijela Evrope/Europe do najbližeg servisa (besplatno jednom godišnje);
- Prijevoz vozila u kvaru na području BiH do 100 km (besplatno jednom godišnje);
- Prijevoz vozila u kvaru na području BiH do 20 km ili izvlačenje vozila do 5 m (besplatno jednom godišnje);
- Prijevoz vozila havarisanog u saobraćajnoj/prometnoj nezgodi u zemljama kontinentalnog dijela Evrope na udaljenosti do 1000 km od mjesta utovara do mjesta istovara (besplatno jednom godišnje);
- Putničko-zdravstveno osiguranje u Evropi jednom godišnje (za ovu člansku povlasticu vrijede posebni uslovi korištenja!);
- U slučaju saobraćajne/prometne nezgode ili trajnog kvara vozila, pravo na zamjensko vozilo ili organizovanje smještaja ili organizovanje prijevoza za BiH prijevoznim sredstvom po izboru ukupne vrijednosti do 500,00 KM.

Svi vlasnici BIHAMK PLUS kartice imaju mogućnost korištenja povlastica u okviru programa pogodnosti Show your Card i BIHAMK Bonus, pravo na besplatan periodični primjerak članskog magazina „BIHAMK AUTO“ te pravo učešća u BIHAMK-ovim sezonskim akcijama besplatne kontrole vozila – dva puta godišnje.

BIHAMK  - Život je putovanje

Putovanja nas pokreću, oplemenjuju, daju nova dragocjena iskustva i saznanja, stavljaju u izazove....Putovanje je život, kao i obratno. Da i najbolje isplanirano putovanje može krenuti neželjenim tokom te šta znači na putovanju imati pouzdanog prtnera kakav je BIHAMK, lično se uvjerio i poznati bh. reper Adnan Hamidović Frenkie. Na putu za Austriju gdje je nedavno krenuo na promociju novog albuma, Frenkiju se automobil pokvario u Mađarskoj.

„Prije dvije sedmice smo bili na putu za Beč gdje smo imali zakazanu promociju našeg zadnjeg albuma. I tačno kod Budimpešte sam primijetio nepravilnosti na autu. Stiskao sam gas ali motor je izgubio snagu. Odmah smo stali na benzinsku pumpu i pozvao sam vaš broj. Ubrzo su se pojavile kolege iz mađarskog auto-moto kluba, no auto nismo mogli popraviti na licu mjesta. Potom je stigao kamion koji nas je šlepao do prvog servisa gdje smo ustanovili kvar i dogovorili popravku. Nakon toga smo dobili zamjensko vozilo i nastavili put ka Beču. Sve to je potrajalo par sati, no mogu samo zamisliti koliko bi vremena izgubili da nisam imao vašu pomoć. Ovo je prvi put da mi se kvar desi van BiH i već sam se pribojavao da ćemo morati otkazati koncert, no moram iskreno reći da smo jako zadovoljni kako se cijela situacija završila. Sve je prošlo relativno brzo, moja jedina zamjerka je bila na Mađare koji nisu govorili engleski niti njemački. Par dana poslije sam vratio zamjensko vozilo u Budimpeštu i moj Passat je bio spreman i popravljen. A koncert je prošao odlično!“- kazao je Frenkie.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole. Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cjelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto-moto klubova. Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, uklonili s web stranice. U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine, izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.” Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Povezane vijesti