Aktuelno

Dana 16. jula 2023. godine na Poligonu BIHAMKa u Butmiru održan je Maximum&Goxmania Tuning show i drift challenge, uz podršku BIHAMK-a kao zlatnog sponzora ovog događaja.  

Na ovom takmičenju prisustvovalo je oko 200 automobila iz čitave regije, pa i šire, a koji su pripremljeni i uređeni za takvu vrstu događaja. Takmičarski dio event-a se sastojao iz osnovnih kategorija: izgled automobila (styling), mjerenje jačine muzike u automobilima (db drag), mjerenje glasnoće izduva (db exhaust), kao i podkategorija prethodno osnovno navedenih, te po prvi put na ovakvoj vrsti događaja organizovan je i "drift challenge".

Organizatori su obezbijedili prigodne nagrade za najbolje takmičare u svim kategorijama, ali i za posjetioce takmičenja.

Jedan od značajnijih ciljeva održavanja ovakvih događaja jeste podsjećanje na odgovorno ponašanje u saobraćaju. U tom smislu najznačajniju ulogu imao je BIHAMK koji je svojim aktivnostima svim učesnicima ovog događaja ukazao na značaj korištenja sigurnosnog pojasa. Posjetioci ovog događaja imali su priliku probati dva simulatora - simulator čeonog sudara i simulator prevrtanja i na taj način učestvovati u okolnostima stvarne saobraćajne nezgode i uvjeriti se da je sigurnosni pojas jedan od najznačajnihih sigurnosnih elemenata u vozilu.

Pored toga, ukazali smo i na druge opasnosti u saobraćaju kao što su alkohol i narkotici i to pomoću naočala koje simuliraju dejstvo alkohola i narkotika na vozača, odnosno kako oni utiču na koordinaciju pokreta i orijentaciju u prostoru.

Svim učesnicima podijeljen je i promotivni materijal, kao i prigodni pokloni.

Čestitamo organizatorima na odličnom takmičenju, te se nadamo da ćemo ovakvih manifestacija na BIHAMK Poligonu u Butmiru u skoroj budućnosti imati još više.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole.

Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cijelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto moto klubova.

Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome odmah obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, trenutno uklonili s web stranice.

U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.”

Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.


Saobraćajno obrazovno takmičenje

E-testovi

Vrijeme

Sarajevo

  • Četvrtak
  • Petak
  • Subota
loading ...