Aktuelno

ZAVRŠENO ŠKOLSKO KVALIFIKACIONO TAKMIČENJE/NATJECANJE

Bosanskohercegovački auto-moto klub i ove godine po dvadesetpeti put organizuje Saobraćajno/prometno–obrazovno/odgojno takmičenje/natjecanje učenika osnovnih škola u Bosni i Hercegovini. Prema Pravilniku o organizaciji i realizaciji saobraćajno/prometno-obrazovnih takmičenja/natjecanja ovogodišnje takmičenje je započelo 10. maja/svibnja 2021. godine realizacijom školskog kvalifikacionog takmičenja/natjecanja koje je završeno 31. maja/svibnja 2021. godine.

U nastavku je spisak takmičara/natjecatelja koji su se plasirali u dalji tok takmičenja, odnosno na finalno takmičenje/natjecanje:

MJESTO

ŠKOLA

TAKMIČARI

KONJIC

OŠ ''SEONICA''

 

Elmin KEZO

Suana HAKALOVIĆ

SANSKI MOST

OŠ ''FAJTOVCI''

Medina HOROZOVIĆ

GORAŽDE

OŠ ''MEHMEDALIJA MAK DIZDAR''

Armina ADILOVIĆ

 

GORAŽDE

 

OŠ ''PRAČA''

Hana KOMARICA

Saudina SIPOVIĆ

Eldin BUJAK

Adel ŽIGO

 

VITEZ

 

OŠ ''BILA''

Anja BAJO

Andrej FILIPOVIĆ

 

TRAVNIK

 

OŠ ''KARAULA''

Amir MUKIĆ

Adin KAZIJA

ILIJAŠ

OŠ ''STARI ILIJAŠ''

Amer PELTO

ILIJAŠ

OŠ ''HAŠIM SPAHIĆ''

Admir MUNJIĆ

 

SARAJEVO

 

OŠ ''AVDO SMAILOVIĆ''

Aner KARAHODŽA

Adin HANJALIĆ

Lamija IDRIZOVIĆ

Samra JELIĆ

SARAJEVO

OŠ ''HASAN KIKIĆ''

Alen BARAKOVAC

SARAJEVO

OŠ ''EDHEM MULABDIĆ''

Ajša SARIĆ

 

SARAJEVO

 

OŠ ''NAFIJA SARAJLIĆ''

Sara MUMINOVIĆ

Nur SALIMOVIĆ

 

SARAJEVO

 

OŠ ''ALEKSA ŠANTIĆ''

Sanjin KADRIĆ

Kerim KARUP

Ela BIBER

Kerima KADRIĆ

 

SARAJEVO

 

OŠ ''PORODICE EF. RAMIĆ''

Đejla KUĆANOVIĆ

Ali ZUNĐA

SARAJEVO

OŠ ''ĆAMIL SIJARIĆ''

Amin DEDIĆ

SARAJEVO

OŠ ''MUSTAFA BUSULADŽIĆ''

Selma BJELIĆ

SARAJEVO

OŠ ''ČENGIĆ VILA I''

Meša ĐUGOM

SARAJEVO

OŠ ''FATIMA GUNIĆ''

Eman SALKOSKI

 

SARAJEVO

 

''SEDMA OSNOVNA ŠKOLA''

Mehmed KEKIĆ

Ensar MUMINOVIĆ

 

SARAJEVO

 

OŠ ''VRHBOSNA''

Amina OMERAGIĆ

Ismail MRKALJEVIĆ

Ovogodišnje finalno takmičenje sastoji se od dvije etape takmičenja/natjecanja.

Prvi etapa je teoretski dio koji je ujedno i eliminatorni. Realizacija teoretskog dijela planirana je za 10. i 11. juni/lipanj 2021. godine, a takmičari/natjecatelji će raditi posebno pripremljen online test. Takmičari/natjecatelji koji budu zadovoljili ovaj nivo plasiraće se dalje na završni praktični dio takmičenja/natjecanja.

Druga etapa finalnog takmičenja je praktični dio, u okviru kojeg će takmičari/natjecatelji koji su zadovoljili teoretski dio, pokazati svoju spretnost u vožnji bicikla na posebno pripremljenom poligonu. Praktični dio finalnog takmičenja/natjecanja održaće se 19. juna/lipnja 2021. godine u Sarajevu.

Dva dječaka i dvije djevojčice koji ostvare najbolje rezultate na praktičnom dijelu činit će ekipu koja će predstavljati BIHAMK i Bosnu i Hercegovinu na ovogodišnjem europskom takmičenju/natjecanju koje se održava u Zadru u Hrvatskoj u septembru/rujnu 2021. godine.

Detaljne informacije o praktičnom finalnom takmičenju/natjecanju biće naknadno dostavljene svim takmičarima/natjecateljima i njihovim trenerima.

Napomena o autorskim pravima

Svi su sadržaji na web stranici www.bihamk.ba vlasništvo BIHAMK-a ili su u domeni javnog vlasništva, osim ako je naveden njihov izvor, te njihovo korištenje u bilo kom smislu osim u okvirima pregleda sadržaja web stranice nije dozvoljeno bez pisane dozvole. Informacije iz zemlje, regije i svijeta te još neke kategorije se u cjelosti ili uz minimalne adaptacije preuzimaju od regionalnih i svjetskih auto-moto klubova. Svi su sadržaji objavljeni u dobroj vjeri i bez namjere da se prekrše bilo čija autorska prava. Ako naiđete na materijal za kojeg mislite da krši nečija autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na bihamk@bihamk.ba kako bismo materijal, ako je zahtjev opravdan, uklonili s web stranice. U članu 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine, izričito je navedeno: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.” Ako neki medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti web stranicu www.bihamk.ba i na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva web stranice BIHAMK-a, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Povezane vijesti